FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo sveučilišta Clarkson posjetilo HAZU

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Izaslanstvo Sveučilišta Clarksonposjetilo je danas Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU),najvišu znanstvenu i umjetničku ustanovu u Republici Hrvatskoj,priopćeno je iz HAZU-a.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Izaslanstvo Sveučilišta Clarkson posjetilo je danas Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU), najvišu znanstvenu i umjetničku ustanovu u Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz HAZU-a.

Izaslanstvo Sveučilišta iz Potsdama u državi New York predvodili su predsjednik Clarksona Antony G. Collins te Egon Matijević, dugogodišnji profesor kemije na tom sveučilištu.

Američke goste primili su potpredsjednica HAZU-a Alica Wertheimer–Baletić, Ksenofont Ilakovac, tajnik Razreda za matematičke, kemijske i fizičke znanosti, Emerik Dionis Sunko, Smiljko Ašperger te Boris Kamenar, član Odbora HAZU-a za međunarodnu suradnju.

Oni su ih upoznali s poviješću i organizacijom Hrvatske akademije, kao i s njezinom međunarodnom suradnjom te s potrebom jačanja hrvatsko–američkih saveza na području znanosti.

Važnost znanstvene suradnje posebice su istaknuli negdašnji profesori na Clarksonu akademici Ašperger i Sunko.

Gosti su, uz stručno vodstvo, razgledali Strossmayerovu galeriju starih majstora.

Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište Clarkson jučer su potpisali sporazum o suradnji.

Izaslanstvo Clarksona primit će i Stjepan Marčelja, ravnatelj Instituta "Ruđer Bošković".

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙