FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO IZASLANSTVO STUDIJA DIZAJNA

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske StjepanMesić primio je izaslanstvo Studija dizajna Arhitektonskog fakutleta uZagrebu, koje ga je izvijestilo o problemima koje imaju s prostorom,priopćeno je danas iz Ureda predsjednika.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Studija dizajna Arhitektonskog fakutleta u Zagrebu, koje ga je izvijestilo o problemima koje imaju s prostorom, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika.

Zgrada u Frankopanskoj ulici u kojoj se nalaze gotovo od osnutka, vraćena je vlasnicima, pa se Studij idućeg tjedna mora iseliti premda još uvijek nema nove lokacije za njihov smještaj. Inače, nema nezaposlenih diplomanata s tog studija, jer studente već na trećoj godini izabiru reklamne agencije i tvrtke, stoji u priopćenju.

"Ova je situacija samo posljedica položaja koji dizajn ima u našem društvu" kazao je voditelj Studija prof. Stipe Brčić, naglasivši da se takvo što nikad ne bi dogodilo da dizajn ima svoje mjesto u Hrvatskoj. "Dizajn je u nas ostao strana riječ. On se u svijetu ne doživljava kao umjetnička disciplina, već kao pokretač gospodarskog razvoja", rekao je predsjednik Hrvatskog dizajnerskog društva Boris Ljubičić.

Predsjednik je izvješćen da 1. listopada 2004. počinje nova školska godina, a da studenti, njih 150, još uvijek ne znaju hoće li studij nastaviti na istoj adresi i hoće li nastava uopće početi.

Predsjednika Mesića su izvijestili o kampanji koju su pod nazivom "Hrvatska treba dizajn" prošlog tjedna pokrenuli dizajneri, kao i o obećanju ministra Primorca da će u roku 20 dana pronaći rješenje za njihov problem.

Sudionici sastanka su se suglasili da bi do pronalaženja trajnog smještaja za studij dizajna najbolje i jedino realno rješenje bilo da studij privremeno ostane u zgradi u Frankopanskoj.

U izaslanstvu su bili predsjednik Hrvatskog dizajnerskog društva Boris Ljubičić, voditelj studija dizajna prof. Stipe Brčić i studenti dizajna Mia Kovačić, Tena Letica, Vedrana Vrabec, Samir Šećerkadić i Elvis Tomljenović.

Uz predsjednika Mesića bila je savjetnica Predsjednika za kulturu i šport Maja Kocijan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙