FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici MZOŠ-a razgovarali sa zastupnikom Ljerke Gaj

ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici Ministarstva znanosti,obrazovanja i športa (MZOŠ) razgovarali su danas poslijepodne sovlaštenim zastupnikom gospođe Ljerke Gaj, vlasnice zgrade uFrankopanskoj 12 u kojoj sada djeluje Studij dizajna zagrebačkogaSveučilišta, o utvrđivanju cijene kupoprodaje za taj prostor.
ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) razgovarali su danas poslijepodne s ovlaštenim zastupnikom gospođe Ljerke Gaj, vlasnice zgrade u Frankopanskoj 12 u kojoj sada djeluje Studij dizajna zagrebačkoga Sveučilišta, o utvrđivanju cijene kupoprodaje za taj prostor.

Kako je potvrdio pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Vito Turšić, na sastanku je zaključeno da će se dogovor o tom pitanju konkretizirati na ponovnom sastanku u u srijedu, 15. rujna.

Tako bi se to pitanje trebalo riješiti u roku od dva tjedna kako je to i najavio ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac kada se 2. rujna obratio studentima okupljenima na akciji "Hrvatskoj treba dizajn". Tom akcijom studenti dizajna su javno skrenuli pozornost na svoju potrebu za radnim prostorom, a ministar Primorac je obećao "da će Vlada u roku dva tjedna riješiti prostor Studiju dizajna".

Sredstva za kupnju toga prostora trebala bi se pak osigurati u Državnome proračunu za 2005.

Osim Turšića, na sastanku su bili i pomoćnik ministra za financije Stipe Mamić, pomoćnica ministra za normativne i upravno-pravne poslove Ivana Polunić i tajnica Ministarstva Stanislava Rogić.

Studij dizajna sveučilišni je studij zagrebačkoga Sveučilišta osnovan 1989. Djeluje pri Arhitektonskome fakultetu, a njegov rad koordinira šest fakulteta zagrebačkoga Sveučilišta.

Za nešto više od tisuću četvornih metara prostora u Frankopanskoj 12 prema procjeni sudskoga vještaka trebalo bi platiti nešto više od 14 milijuna i 800 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙