FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sporazum crkve, države i riječkog sveučilišta o zamjeni nekretnina

ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici Crkve, države i riječkogSveučilišta danas su potpisali sporazum o dogovornoj zamjeninekretnina, prema kojem će prostor Fakulteta za turistički ihotelijerski menadžment u Iki pored Opatije, koji je bio u vlasništvuCrkve pripasti Sveučilištu, a Crkva će zauzvrat dobiti zgradu riječkogFilozofskog fakulteta, koja je smještena u blizini Nadbiskupije.
ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici Crkve, države i riječkog Sveučilišta danas su potpisali sporazum o dogovornoj zamjeni nekretnina, prema kojem će prostor Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment u Iki pored Opatije, koji je bio u vlasništvu Crkve pripasti Sveučilištu, a Crkva će zauzvrat dobiti zgradu riječkog Filozofskog fakulteta, koja je smještena u blizini Nadbiskupije.

Sporazum su potpisali ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, rektor riječkog Sveučilišta Danijel Rukavina i nadbiskup riječko-senjski Ivan Devčić.

Sporazum koji je danas potpisan predstavlja novi pristup rješavanju problema u sustavu visokog obrazovanja, naglasio je ministar Primorac dodajući kako je sporazum definiran u rekordnom roku od svega nekoliko mjeseci.

Dovršenje nove zgrade Filozofskog fakulteta planira se do 2008., u okviru prve faze riječkog sveučilišnog campusa, naglasio je rektor riječkog Sveučilišta Danijel Rukavina.

Nadbiskup riječko-senjski Ivan Devčić rekao je kako bi riječki teološki studij trebao s vremenom prerasti u samostalan fakultet koji će postati dio riječkog Sveučilišta.

Po Devčićevim riječima, riječka Nadbiskupija potražuje još dva objekta i to Djevojački dom Turnić i Osnovnu školu Škrljevo.

Ministar Primorac je rekao kako crkva u Hrvatskoj potražuje od 20 do 25 objekata u kojima su trenutno smještene obrazovne institucije. U Zagrebu postoji ukupno šest takvih institucija, koje su pripadale Družbi Sestara milosrdnica Svetog Vinka.

(Hina) xkt ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙