FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SVEUČILIŠTE INNSBRUCK SNIZUJE PRISTOJBE ZA STUDIJ

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Sveučilište Innsbruck odustaje odnaplate dvostrukih pristojbi za studij kada je riječ o studentima izHrvatske, BiH, Albanije, Bugarske, Turske, SCG-a i Bjelorusije, javljaaustrijska agencija APA.
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Sveučilište Innsbruck odustaje od naplate dvostrukih pristojbi za studij kada je riječ o studentima iz Hrvatske, BiH, Albanije, Bugarske, Turske, SCG-a i Bjelorusije, javlja austrijska agencija APA.

Po Zakonu o sveučilištima iz 2002. g. sveučilišta mogu sama odlučiti hoće li provoditi novu odredbu po kojoj bi studenti iz tranzicijskih i zemalja u razvoju trebali ubuduće plaćati pristojbu za studij na austrijskim sveučilištima iako su dosad bili oslobođeni plaćanja, tumači agencija.

Studenti iz inozemstva zapravo su doživotni veleposlanici Austrije pa Sveučilište Innsbruck oslobađanjem tih mladih ljudi obveze plaćanja jednog dijela pristojbe zapravo ulaže u stvaranje mreže međunarodnih odnosa, izjavljuje za APA-u rektor Manfried Gantner.

Zato će Sveučilište Innsbruck ubuduće od njih naplaćivati samo "uobičajenu" pristojbu u visini 363,36 eura, objašnjava agencija, ističući da odluka o naplati dvostruke pristojbe za studij pogađa 472 od ukupno 19 tisuća studenata dok su studenti iz najsiromašnijih zemalja - ukupno njih 49 - i dalje oslobođeni plaćanja te pristojbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙