FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NESTLE RAZMATRA PRODAJU POZNATOG FRANCUSKOG BRANDA PERRIERA

PARIZ, 15. rujna 2004. (Hina/AP) - Najveća svjetska prehrambenakompanija Nestle objavila je danas da razmatra prodaju francuskogbranda mineralne vode Perrier nakon što je najveći sindikat blokiraoplan smanjivanja broja zaposlenih u francuskoj podružnici NestleWaters, za gotovo 800.
PARIZ, 15. rujna 2004. (Hina/AP) - Najveća svjetska prehrambena kompanija Nestle objavila je danas da razmatra prodaju francuskog branda mineralne vode Perrier nakon što je najveći sindikat blokirao plan smanjivanja broja zaposlenih u francuskoj podružnici Nestle Waters, za gotovo 800.

Prodaja Perriera, jednog od najpoznatijih svjetskih brandova vode, projekt je koji će biti razmotren zajedno s ostalima, priopćeno je iz Nestle Waters France-a.

Kompanija je najavila planove osnivanja Perriera kao samostalne podružnice s odvojenim računima od matične kompanije i ostalih Nestleovih francuskih brandova Contrexa, Vittela i Quezaca. Taj potez mogao bi utrti put za njegovu moguću prodaju.

Izvršni direktor švicarskog Nestlea Peter Brabeck prvi puta zaprijetio je da će prodati Perrier u ožujku, navodeći visoke troškove proizvodnje flaširane vode u Francuskoj u usporedbi s Italijom i ostalim europskim zemljama.

Na današnjem susretu s radničkim predstavnicima iz Nestle Watersa objavili su da naglašavaju potrebu za fleksibilnošću i produktivnošću u skladu s konkurencijom. Nestle Waters pregovarao je sa sindikatima ponudivši im ranije umirovljenje 1.047 radnika, pri čemu bi se njih 276 zamijenilo novim zaposlenicima. Dva sindikata potpisala su tu ponudu, no CGT, koji predstavlja većinu zaposlenika, blokirao je taj plan nakon devet mjeseci pregovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙