FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RTL GROUPA POVEĆALA DOBIT 57 POSTO

FRANKFURT, 1. rujna 2004. (Hina/Reuters) - RTL Group, europskatelevizijska kompanija pod kontrolom njemačkog Berletsmanna, ostvarilaje u prvoj polovini ove godine porast dobiti za 57 posto uslijedpoboljšanih uvjeta na tržištu oglašavanja.
FRANKFURT, 1. rujna 2004. (Hina/Reuters) - RTL Group, europska televizijska kompanija pod kontrolom njemačkog Berletsmanna, ostvarila je u prvoj polovini ove godine porast dobiti za 57 posto uslijed poboljšanih uvjeta na tržištu oglašavanja.

Zarada prije plaćanja kamatna, poreza i amortizacije (EBITA), iznosila je u tome razdoblju 397 milijuna eura, a najveći doprinos njezinu povećanju stigla je od potpune konsolidacije njezine francuske podružnice, M6. Prihodi RTL-a u tome su razdoblju skočili za više od 11 posto, na 2,46 milijardi eura.

Iz RTL-a, koji ima udjele u 26 televizijskih postaja u devet europskih država, objavljeno je da još uvijek bilježe raznolike uvjete na tržištima oglašavanja diljem Europe, no da s povjerenjem gledaju na rezultate za cijelu poslovnu godinu.

Ta skupina pokušava povećati svoju prisutnost u istočnoj Europi, kako bi sudjelovala u rastu tamošnjeg tržišta. U lipnju je povećala svoj udio u RTL televiziji u Hrvatskoj na 58 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙