FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

PENSACOLA - Štene s Floride spasilo si je život pritisnuvši okidač na pištolju kojim ga je vlasnik kanio ubiti, kao što je već učinio s tri psića iz legla. Dok je Allen Bradford (37) iz Pensacole na Floridi držao pse u rukama, štene heroj se izmigoljilo i u tom meškoljenju šapicom pritisnulo okidač ranivši gazdu u zapešće. Bradford se javio u hitnu na liječenje, a liječnik je obavijestio vlasti. Preostala četiri štenca i njihova majka sada su na sigurnom, a Bradfordu prijeti tužba za okrutnost prema životinjama.

PARIZ - Francuski predsjednik Jacques Chirac, željan poštena noćnog sna, naredio je da njegov predsjednički Airbus leti 2000 kilometara u krug kako mu se preranim slijetanjem ne bi remetilo snivanje. Jedan francuski list je objavio, pozivajući se na neidentificiranog člana logističke ekipe koja se brine za predsjednička putovanja, da je zrakoplov prošloga tjedna točno u ponoć poletio prema ruskom Sočiju gdje se Chirac trebao sastati s kolegom Vladimirom Putinom. Francuski predsjednik, međutim, nije želio stići u Rusiju u pola četiri ujutro, što bi se dogodilo u slučaju izravna leta. Zato je pilotima naredio da lete na sjever prema britanskom otočiću Jerseyju, zatim na jug duž francuske atlantske obale, pa preko Pireneja nazad do Pariza. Nakon toga smjeli su okrenuti avion prema Rusiji. Chiracov ured zasad nije komentirao događaj.

LOS ANGELES - Frank Thomas, legenedarni animator kompanije Walt Disney, koji je radio hitove kao što su "Snjegulica i sedam patuljaka", Pinocchio" te "Bambi", umro je u 92. godini. Thomas je bio jedan u skupini "devetorice" koji su 30-ih godina počeli raditi animaciju Disney a zatim utemeljili kompaniju. Upravo je on osmislio scenu iz "Dame i skitnice" u kojoj kujica Lady i Rover večeraju špagete u talijanskoj tratoriji ili scenu u kojoj Bambi uči klizati u istoimenome filmu. Među njegovim je zamislima i zla maćeha u "Pepeljugi", a među filmovima koje je radio ističu se "Knjiga o džungli", "Mačke iz

visokog društva", te "Robin Hood".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙