FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKA PRODAJE 9,6 POSTO UDJELA U FRANCE TELECOMU

PARIZ, 1. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Francuska će prodati 9,6 postoudjela u France Telecomu, čime planira ostvariti prihod od najmanje4,5 milijardi eura, po čemu bi to mogao postati najveći ovogodišnjiposao privatizacije u europskom telekomunikacijskom sektoru.
PARIZ, 1. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Francuska će prodati 9,6 posto udjela u France Telecomu, čime planira ostvariti prihod od najmanje 4,5 milijardi eura, po čemu bi to mogao postati najveći ovogodišnji posao privatizacije u europskom telekomunikacijskom sektoru.

Prodaja udjela u tom telekom operateru, koju je danas najavilo francusko ministarstvo financija, trebala bi se odvijati po cijeni od 18,95 do 19,25 eura po dionici, kazali su izvori bliski dealerima i bankama.

Ministarstvo financija dodalo je kako bi France Telecom mogao dodatno prikupiti i do 1,15 milijardi eura kroz emisiju konvertibilnih obveznica, kako bi sačuvao svoju strukturu kapitala.

Prodaja, koja se očekuje do kraja godine, trebala bi izravni vlasnički udjel države u toj kompaniji smanjiti na 41 posto. Vlada, koja je lani podržala izdavanje prava te kompanije vrijednih 15 milijardi eura, objavila je da planira ostati najvećim dioničarom France Telecoma u srednjem roku.

Taj potez dio je širih nastojanja francuske vlade da prodajom državne imovine pomogne smanjivanju proračunskog manjka. "Država je odlučila smanjiti nacionalni dug smanjivanjem udjela u kapitalu France Telecoma", stoji u priopćenju ministarstva financija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙