FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BLAGE OSCILACIJE CIJENA EUROPSKIH DIONICA UOČI GREENSPANOVA GOVORA

LONDON, 8. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Oprez ulagača uoči govorapredsjednika američke središnje banke Fed Alana Greenspana predkongresnim Odborom za proračun do podneva je na europskim burzamarezultirao tek neznatnim oscilacijama cijena dionica.
LONDON, 8. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Oprez ulagača uoči govora predsjednika američke središnje banke Fed Alana Greenspana pred kongresnim Odborom za proračun do podneva je na europskim burzama rezultirao tek neznatnim oscilacijama cijena dionica.

U takvim uvjetima londonski Ftse indeks ojačao je neznatnih 0,06 posto, na 4.568 bodova. Frankfurtski DAX dobio je svega 0,04 posto na vrijednosti, pa iznosi 3.890 bodova.

Trgovanje dionicama bilo je oprezno prije današnjeg ključnog govora Greenspana, za koji se očekuje da će poduprijeti očekivanja o rastu američkih kamatnih stopa ovoga mjeseca za novih četvrtinu postotnih bodova. Ulagači su i pomalo nervozni oko Fedovih optimističnih gospodarskih prognoza, zbog čitavog niza novih, prilično raznolikih makroekonomskih pokazatelja.

"Jedino što bi tržišta iznenadilo bio bi plašljiv ton u Greenspanovu govoru. To bi gotovo sigurno potaknulo uzlet cijena obveznica i još neko vrijeme držalo cijene dionica niskima", ocijenio je Anais Faraj, strateg pri Nomuri.

U prilično skromnoj sezoni novih poslovnih izvješća europskih korporacija francuske kompanije danas su privukle pozornost. Francuska građevinska i telekom tvrtka Bouygues postigla je rast cijene dionice za 1,6 posto budući je izvijestila o čak 92 posto višoj dobiti u prvoj polovini godine. Banka Credit Agricole ostvarila je neto dobit koja je premašila očekivanja analitičara, što je ojačalo njezine dionice za 1,2 posto.

No, vodeća gubitnica bila je dionica najveće europske hotelske kompanije Accor, potonuvši gotovo šest posto uslijed razočaranja slabim rastom polugodišnje dobiti.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks danas je oslabio 0,2 posto, na 11.279 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙