FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKA: MILIJARDU EURA ZA BORBU PROTIV OUTSOURCINGA

PARIZ, 15. rujna 2004. (Hina/AFP) - Francuska vlada je objavila da ćekompanijama ponuditi poreznih olakšica i drugih poticaja u vrijednostivećoj od milijarde eura kako bi ih potaknula da sačuvaju radna mjestau zemlji te ih odvratila od outsourcinga.
PARIZ, 15. rujna 2004. (Hina/AFP) - Francuska vlada je objavila da će kompanijama ponuditi poreznih olakšica i drugih poticaja u vrijednosti većoj od milijarde eura kako bi ih potaknula da sačuvaju radna mjesta u zemlji te ih odvratila od outsourcinga.

Francuski premijer Jean-Pierre Raffarin kazao je da će se odrediti "20 zona konkurentnosti" u kojima će kompanijama biti ponuđena rasterećenja u oporezivanju dobiti u ukupnom iznosu od 250 milijuna dolara godišnje za razdoblje od tri godine ako zajamče da neće preseliti poslovanje u inozemstvo.

Ministar financija Nicolas Sarkozy najavit će i druge mjere, među kojima i snižavanje socijalnih davanja, prilikom predstavljanja proračuna za 2005. u idućem tjednu.

"Glavna stvar je pokretanje nacionalnih pokušaja u suzbijanju outsourcinga. To je ključno za očuvanje radnih mjesta", kazao je on.

Zone konkurentnosti, koje će biti geografski određene, bit će objavljene u proljeće 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙