FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Osamdeseti Jesenski međunarodni zagrebački velesajam otvoren je u utorak, a na njemu će u šest dana sudjelovati više od tisuću sedamsto izlagača iz četrdeset zemalja. Gospodarsku priredbu, čija je ovogodišnja zemlja partner Ruska Federacija, otvorio je predsjednik Republike Stjepan Mesić. On se zauzeo za promjenu razvojnog modela Hrvatske koji bi se oslanjao na snažan rast proizvodnje i izvoza. Kao najvažniji hrvatski društveno-ekonomski problem istaknuo je visoku nezaposlenost, odnosno činjenicu da je gotovo svaki četvrti radno sposoban građanin bez stalnog zaposlenja. "Ključni cilj nacionalne strategije razvoja morao bi biti povećanje zapošljavanja tako da se opća stopa zaposlenosti poveća sa sadašnjih 53 posto na oko 65 posto", istaknuo je Mesić.

ZAGREB - Hrvatski seljački savez (HSS) pozvao je danas sindikate na partnerstvo u privatizaciji svih hrvatskih poljoprivrednih poduzeća. "Smatramo da na taj način radimo najmoralniju i najpravedniju privatizaciju gdje hrvatska dobra ostaju u vlasništvu Hrvata, sačuvana za buduće generacije", kaže se, između ostalog u pozivu HSS-a. Prvi primjer takvog modela mogla bi biti privatizacija Sladorane d.d. Tvornice šećera Županja, gdje sindikat predlaže da seljaci zajedno s radnicima privatiziraju to uspješno poduzeće.

ZAGREB - Iz Inine cisterne, koja se u ponedjeljak navečer prevrnula kod Siska, isteklo je više od 16 tisuća litara benzina, a nadležni su u utorak objavili da vode nisu ugrožene. Vode nisu ugrožene, doznaje se od glavnog državnog vodopravnog inspektora. "Prema svim raspoloživim informacijama vode nisu ugrožene", rekao je Hini Željko Makvić. "Tijekom noći stručni nadzor obavili su predstavnici Hrvatskih voda", rekao je inspektor. Sanacijom terena, koju vrši ovlaštena tvrtka 'Medved Cink' Sisak, spriječit će se "veće ekološko zagađenje", kaže se u priopćenju Državnog zavoda za obavješćivanje. Prema prvim procjenama iz cisterne je isteklo oko 16 do 17 tisuća litara benzina.

ZAGREB - Nizom kulturnih događanja u Zagrebu danas započinju Dani Moskve koji, u organizaciji Gradskog poglavarstva i Gradskog ureda za kulturu, traju do 19. rujna. Posjetitelje očekuje bogat kulturni program, od ruske romance večeras u "Gavelli", do predstavljanja ruske filmske produkcije u kinu "Tuškanac", izjavio je pročelnik Gradskog ureda za kulturu Vladimir Stojsavljević. Zagreb u tu manifestaciju ulaže 980 tisuća kuna, a Moskva dvostruko više.

ZAGREB - Nakon Mainza i Dijona, u Hrvatskoj se održava treća etapa programa trojne razmjene, koja obuhvaća četrdesetak učenika dvojezičnih francusko-hrvatskih i njemačko-hrvatskih odjela zagrebačke 18. gimnazije. Od Zagreba do Zadra, preko Plitvica, mladi iz Francuske i Njemačke sa svojim će zagrebačkim prijateljima otkrivati Hrvatsku, njezine prirodne ljepote, baštinu i povijest. Završna prezentacija tog projekta, koji je lani započeo, održat će se 17. rujna popodne u zagrebačkoj gimnaziji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙