FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 21. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 21. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

BRODSKI STUPNIK - Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i ledom veličine oraha pogodilo je poslije 17 sati područje Brodskog Stupnika, nedaleko od Slavonskog Broda. Po prvim podatcima, nevrijeme je učinilo veću štetu u vinogradima i voćnjacima te na ratarskim i povrtlarskim kulturama. Mještani kažu da je obilna kiša praćena ledom padala tridesetak minuta. Poslijepodnevno nevrijeme šesto je nevrijeme ove sezone koje je pogodilo Brodsko-posavsku županiju.

LIPOVLJANI - U Lipovljanima je večeras održan Festival pjesme i plesova nacionalnih manjina Hrvatske - FEST NAM, kojim je obilježena 110. obljetnica doseljenja Ukrajinaca u Lipovljane i okolna naselja. Nastupila su kulturno-umjetnička društava ukrajinske, mađarske, češke, slovačke, talijanske i bošnjačke nacionalne manjine. U sklopu festivala otvorena je izložba ukrajinskih i hrvatskih slikara, a za okruglim stolom govorilo se o doseljavanju, ulozi i prinosu Ukrajinaca u razvoju lipovljanskog kraja.

DIVULJE - Požar na području Goleša, kod Zemunika Gornjeg, dojavljen poslije 13 sati, oko 17 sati je stavljen pod nadzor gasitelja, izvijestio je Državni vatrogasni operativni centar u Divuljama. Gorjela je trava i nisko raslinje na oko 60 hektara. Požar kod mjesta Smredlji-Tomasovići, u Šibensko-kninskoj županiji, koji je izbio oko 13 sati, lokaliziran je oko 14,35 sati. Gorjela je trava i nisko raslinje na oko 4,5 hektara. Oko 16,20 sati primljena je dojava o dva požara trave i niskog raslinja kod Tribana na području Buje - Grožnjan, u Istarskoj županiji. Manji požar je lokaliziran u 16,45 sati, a drugi požar, koji je zahvatio 10 do 15 hektara bjelogorične šume i niskog raslinja je pod nadzorom gasitelja.

ZAGREB - Državni centar za obavješćivanje izvijestio je da je u 18,30 sati lokaliziran požar u zadarskome zaleđu na području Žerave. Dojava o požaru primljena je u 17,20 sati, a vatra je zahvatila hektar i pol suhe trave, niskog raslinja i nešto niske hrastovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙