FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 20. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 21sat
ZAGREB, 20. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 21 sat

ĐAKOVO - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković izrazio je danas nezadovoljstvo dosadašnjom brzinom privatizacije državnoga poljoprivrednog zemljišta, navodeći da sadašnji zakon Ministarstvu dobrim dijelom "vezuje ruke" za izravne intervencije. Čobanković je to rekao na okruglom stolu "O aktualnom stanju u poljoprivredi" koji je u Drenju pokraj Đakova organizirala Udruga poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava pet slavonskih županija. Najavio je da se zbog sporosti i loših primjera pripremaju izmjene i dopune Zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu, kojima će se, rekao je, odrediti rokovi za pravnu pripremu zakupa ili prodaje državnoga zemljišta.

ZAGREB/SPLIT/OSIJEK/RIJEKA - Prvih šest sati primjene novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koji, među ostalim, vozačima brani i najmanju količinu alkohola u krvi, zagrebačka policija zaustavila je 12 vozača koji su prilikom alkotestiranja "napuhali" više od zakonom dopuštenih 0,0 promila. Od "pijanaca" zaustavljenih na užem području grada njih četvero imalo je manje od starim zakonom dozvoljenih 0,5 promila. Šest vozača napuhalo je do 1,5 promila, a dvojica između 1,5 i 2,0 promila. U ostalim hrvatskim velikim gradovima prometna policija imala je nešto manje posla nego u metorpoli.

ZAGREB - Državni je centar za obavješćivanje izvijestio da je danas građevinski stroj oštetio 10 kilovoltni dalekovod kod Bonaca, deset kilometara od Poreča, nakon čega je ispala trafostanice te veliki dio Poreštine ostao bez struje. Kako se dodaje zbog toga je izbio i šumski požar u kojem je izgorjelo osam tisuća četvornih metara bjelogorične šume. Požar je ugašen u 14,35 sati. Poslije podne normalizirana je opskrba strujom.

RIJEKA - Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci danas je podnijelo istražni zahtjev protiv državljanina BiH stalno nastanjena u Hrvatskoj koji je u pritvoru u Rijeci zbog osnovane sumnje da je počinio ubojstvo u srijedu u Dramlju. Na ispitivanju kod istražnog suca Županijskog suda u Rijeci Duška Tišme branio se šutnjom kao i kod prvog privođenja. Sudac mu je odredio pritvor od 30 dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙