FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12.30 SATI

ZAGREB, 4. rujna 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatskedo 12.30 sati:
ZAGREB, 4. rujna 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 12.30 sati:

ČETEKOVAC - Na mjesnom groblju u Četekovcu u Virovitičko-podravskoj županiji danas je održan komemorativni skup u spomen na 24 žrtve četničkog terora, poginulih 4. rujna 1991. godine u selima Četekovac, Čojluk i Balinci. Obilježavanje 13. obljetnice četekovačkog masakra počelo je, kao i svake godine, u 9,05 sati, točno u vrijeme kada je na ta sela pod Papukom 4. rujna 1991. godine počeo minobacački napad. Nakon napada četnici su ubili 22 civila i 2 policajaca.

VARAŽDIN - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić otvorio je danas u Varaždinuu 24. Svjetsko prvenstvo profesionalnih vozača, na kojem sudjeluje više od 250 profesionalnih vozača iz 13 zemalja. Predsjednik je novinarima u kraćoj izjavi rekao kako se nada da će to natjecanje djelovati edukativno na vozače. U vezi novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama kazao je da se on zalagao da ostane dopuštena koncentracija od 0,5 promila alkohola u krvi, ali kako je Sabor usvojio nula promila, to treba poštivati.

POŽEGA/SPLIT - Sutra se održavaju izvanredni, prijevremeni izbori za 19 vijećnika u Gradskom vijeću grada Požege, a prijavilo se osam stranaka - HDZ, SDP, HSLS, HSP, HSS, DC, HB i po prvi puta HSU te dvije koalicije HKDU-HD i LS-HNS. Bit će otvoreno 48 biračkih mjesta, a izbori se provode od 7 do 19 sati. Sutra, u nedjelju, održavaju se i prijevremni izbori u Primorskom Dolcu, u Kaštelanskoj Zagori za Općinsko vijeće koje je, odlukom, Vlade, raspušteno početkom lipnja ove godine. Po riječima predsjednice Izborne komisije Ivane Brkić na izborima će se za 15 viječnićkih mandata u Općinskom vijeću natjecati dvije izborne liste: HDZ-a i HSS-a.

ZAGREB - Na zagrebačkom području u protekla 24 sata dogodila su se četiri razbojništva i jedna drska krađa, doznaje se u zagrebačkoj Policijskoj upravi. Nepoznati počinitelj popevši se kroz otvoreni prozor sa zapadne strane u prostorije Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja u ulici Republike Austrije 20 jučer između 13,10 i 13,20 sati, dok u njima nije bilo nikoga, te otuđio tri prijenosna računala pričinivši time štetu od oko 30 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙