FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 20. kolovoza 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30sati
ZAGREB, 20. kolovoza 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30 sati

ZAGREB - Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i ukinuo prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Splitu, kojom se oslobađaju osmorica optuženika, bivših vojnih policajaca, u tzv. slučaju Lora od optužbe za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, ističe se u jučerašnjem priopćenju Vrhovnog suda. Predmet je vraćen prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje, s time da se nova rasprava u slučaju Lora mora održati pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem.

ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova upozorilo je vozače i sudionike u prometu da od danas počinje prijemna novog Zakona o sigurnosti na cestama koji je znatno stroži u odnosu na predhodni i pozvala vozače da poštuju prometne propise. Policija se pripremila i opremila za provedbu novog zakona i od ponoći će ga početi provoditi, bez procesa prilagodbe, najavio je jučer Rajko Horvat, načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa. Iako su odredbe zakona stroge, a posebice dio koji se odnosi na zabranu upravljanja vozilima s i najmanjom koncentracijom alkohola, Horvat je rekao da je počeo pokazivati pozitivne rezultate i prije stupanja na snagu, a što se vidi i po smanjenom broju poginulih na cestama u srpnju i kolovozu.

ZAGREB - Predstavnici Uprave sisačke željezare "Mečelj" zatražili su jučer izmjene kupoprodajnog ugovora što je bila i glavna tema sastanka u Uredu za socijalno partnerstvo. To je izvijestio predstojnik Ureda Vitomir Begović nakon razgovora ruskih predstavnika "Mečelja" s predstavnicima Sindikata metalaca Hrvatske i Hrvatske udruge sindikata te Ministarstva gospodarstva i regionalne samouprave. Svi sudionici sastanka složili su se da je "Mečelj" zapao u velike poslovne teškoće, rekao je Begović. Ruski vlasnici žele ostati u posebnu odnosu u Željezari, no traže neke izmjene kupoprodajnog ugovora, napose uvjeta po kojem u pet godina moraju zadržati zatečeni broj zaposlenika, držeći da nije održiv.

DUBROVNIK -U Dubrovniku je sinoć uz prigodnu svečanost otvoren Prvi festival arhitekture. Festival, koji će trajati do 21. kolovoza, okupio je više od stotinu stručnjaka koji će se baviti temom "Pejsaž i arhitektura". Na festivalu će, uz hrvatske, sudjelovati više poznatih svjetskih arhitekata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙