FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 11. rujna 2004. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 11. rujna 2004. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

SPLIT - Predsjednik Liberalne stranke Ivo Banac izjavio je danas u Splitu da bi se dogovor o ujedinjenju njegove stranke s Librom Joze Radoša "trebao postići do kraja ovoga mjeseca". "Nadam se da će uskoro s istim rezultatom biti dovršeni i pregovori o ujedinjenju s Hrvatskom narodnom strankom", rekao je Banac novinarima. Na novinarski upit znači li to da će predsjednica ujedinjenih stranaka postati Vesna Pusić, Banac je odgovorio kako će o tome odlučiti tek kada budu imali jedinstvenu stranku. Nakon dovršenja pregovora, kazao je Banac, "pristupit će se dovršenju postupka kako bi ujedinjeni, zajedno s ostalim oporbenim strankama, na lokalnim izborima pobjedili HDZ".

ZAGREB - Uoči najavljenog referenduma o štrajku, tri sindikata znanosti i obrazovanja održali su danas sastanak sindikalnih središnjih odbora na kojem su ponovno upozorili na dugogodišnje zapostavljanje prosvjete i znanosti. Sindikati su najavili referendum za 22. i 23. rujna jer su nezadovoljni odnosnom Vlade prema toj djelatnosti. Izjasni li se većina članstva za, štrajk bi bio organiziran 5. listopada, na Dan učitelja. Sindikati su nezadovoljni zbog propalih pregovora o povećanju plaća u prosvjeti, koje za drugim javnim službama zaostaju 12 posto, te, kako ocjenjuju, zbog izostanka odgovorne i promišljene prosvjetne politike.

ZAGREB - Na svi cestovnim pravcima u Hrvatskoj promet se odvija bez zastoja, izvijestio je Hrvatski auto-klub. Za sav je promet zatvoren dio Jadranske magistrale od raskrižja s D54 u Maslenici do gradilišta staroga Masleničkog mosta. Promet na relaciji Maslenica-Zadar i Maslenica-Rijeka ide obilazno D8-D54-lokalna cesta-Maslenica. Na većini graničnih prijelaza povremeno je pojačan ulaz osobnih vozila na ulazu i izlazu iz Hrvatske, no duža čekanja za sada nisu zabilježena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙