FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 19. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 19. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - U Termama Tuhelj u hrvatskom Zagorju (bivše Tuheljske toplice) zadovoljni su ovoljetnim dijelom turističke sezone te posjećenošću smještajnih kao i vanjskih i unutarnjih bazena, na kojima se u tri ljetna mjeseca kupalo oko 60 tisuća kupača. Takva posjećenost je nešto bolja nego lani, a direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar naglašava da su u hotelu sa 240 kreveta cijelo ljeto imali prosječnu popunjenost 50 do 60 posto, a to je bolje nego lanjskog ljeta.

ZAGREB - Tvrtka IPK Tvornica ulja Čepin u prvih je šest mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 70 tisuća kuna, što je smanjenje dobiti u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit bila dvostruko veća i iznosila 152 tisuće kuna, podaci su o poslovanju koje je tvrtka dostavila Varaždinskoj burzi. Ukupni su prihodi čepinske tvornice u spomenutom razdoblju iznosili 70,45 milijuna kuna i bili su 117,9 posto viši, dok su ukupni rashodi povećani 118,7 posto, na 70,38 milijuna kuna. Razlog za takvo (visoko) povećanje prihoda kao i rashoda je prelazak u novi pogon, pojašnjava poslovodstvo tvrtke.

ZAGREB - "Nisam mogao ne osjećati ponos što sam se našao, slikovito govoreći, među kumovima tih novih ili ponovno rođenih država (Slovenije i Hrvatske) koje su tako snažno izražavale težnje svojih naroda - u svakom slučaju, srpska politika tim narodima, ali ni političarima u Europi i diplomatima nije ostavila nikakav drugi izbor", piše Michael Libal u knjizi "Njemačka politika i jugoslavenska kriza 1991.-1992.", koju uskoro objavljuje zagrebački nakladnik "Golden marketing - Tehnička knjiga". Tu studiju njemački diplomat napisao je iz perspektive voditelja Odjela za jugoistočnu Europu njemačkoga Ministarstva vanjskih poslova, gdje je od 1991. do 1995. bio odgovoran za provedbu njemačke politike prema bivšoj Jugoslaviji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙