FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 29. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat
ZAGREB, 29. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

PULA - U organizaciji Sindikata Istre i Kvarnera te pulske udruge "Mladi grada" večeras je u Puli održan javni prosvjed protiv odredbe o 0,00 promila alkohola u krvi u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Na prosvjedu se okupilo dvjestotinjak Puljana, a predsjednik Sindikata Bruno Bulić rekao je da je taj zakon "protuhrvatski i protugospodarski" te kako je njime "hrvatska Vlada sama sebi zabila autogol". Potporu javnom prosvjedu u Puli svojim je dolaskom dao i IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin, koji je u izjavi za novinare istaknuo da je njegova stranka uputila u proceduru prijedlog zakona da se ponovno vrati 0,5 promila alkohola u krvi te da se smanje drastične kazne.

OSIJEK - Nepoznati počinitelj srušio je u osječkoj Sportsko-poslovnoj zračnoj luci 20-metarski križ pod kojim je papa Ivan Pavao II. u lipnju prošle godine predvodio misno slavlje u sklopu Trećega pastoralnog pohoda Hrvatskoj. Križ, težak nekoliko tona, izrađen od smreke i jele u povodu prošlogodišnjega Papina posjeta, leži u travi u Zračnoj luci, a - iako je od posjeta Svetog Oca prošlo više od godinu dana - do danas nije pronađeno mjesto na koje bi se mogao premjestiti. U osječko-baranjskoj Policijskoj upravi danas se nisu mogle dobiti informacije o okolnostima u kojima je križ srušen ni o dosadašnjem tijeku istrage.

ZAGREB - Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Plovanije, Kaštela i Požana - od petka do danas u 12 sati u Hrvatsku je ušlo 104 tisuće, a izašlo 97 tisuća gostiju, dok je preko međimurskih prijelaza Goričan, Mursko Središće i Trnovac više gostiju napustilo (40 tisuća), nego ušlo u Hrvatsku (36 tisuća).Na prijelazima nije bilo čekanja, izvijestila je policija.

ERNESTINOVO - U Ernestinovu, blizu Osijeka, završila je danas tradicionalna 31. kiparska kolonija "Ernestinovo 2004", na kojoj je od 21. kolovoza, uz 12 kipara, sudjelovalo i 13 slikara iz Hrvatske i Mađarske. U popratnom programu nastupila su mnoga kulturno-umjetnička društva iz Slavonije i Baranje, održan je susret s kiparom Ivanom Forjanom, a glumac Ljubomir Kerekeš izveo je monodramu "Dimnjačar".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙