FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

skv: hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 14. rujna 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 14. rujna 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Na izlasku iz industrijske zone u Sisku na zavoju ceste između Topolovca i Šašine Grede, kod Novog Sela Palanječkog, došlo je do prevrnuća cisterne, iz koje istječe benzin, izvijestio je sinoć Državni centar za obavješćivanje. Cisterna s prikolicom vlasništvo je INE. Na prevrnutoj prikolici cisterne pukao je poklopac te iz nje istječe benzin. Za sada nema podataka o količini prevoženog benzina, niti kolika je količina istekla iz prikolice. Policija osigurava mjesto događaja, a vatrogasci nastoje prikupiti što je više moguće benzina u posude i pjenom špricaju tlo na koje istječe benzin. O događaju su obavještene Inspekcija zaštite okoliša, Vodopravna inspekcija, Hrvatske vode i Operativno informacijski centar INE. Inspektori su očevidom utvrdili da nema opasnosti od zagađenja voda, te će daljnjim radnjama očevidu i sanaciji terena rukovoditi Inspekcija zaštite okoliša, stoji u priopćenju.

ZAGREB - Nakon što je prekjučer oko 19 sati došlo do izlijevanja motornih ulja i mazuta u Dravu na njezinom 15. kilometru toka, koji prolazi industrijskim dijelom grada Osijeka, jučer je masna mrlja uočena na Dunavu, izvijestio je sinoć Državni centar za obavješćivanje. Kod ušća rijeke Drave u Dunav mrlja je bila oko 5 kilometara dugačka i 60 metara široka. Državna vodopravna inskpekcija i Hrvatske vode poduzele su mjere za otkrivanje počinitelja zagađenja, a za sanaciju zagađene rijeke i obale angažirana je tvrtka "AEKS" iz Ivanić Grada. Jučer je uočeno i izlijevanje velike količine guste bijele pjene u rijeku Dravu iz šećerane u Osijeku. Vodopravna inspekcija i Hrvatske vode poduzimaju mjere da se spriječi daljnje izlijevanje takvog otpada u rijeku.

ZAGREB - Tradicionalno 273. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu završeno je sinoć misom zahvalnicom, koju je u zagrebačkoj katedrali predvodio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić. Na ovogodišnjem hodočašću, koje je preuzelo geslo pape Ivana Pavla II. "Ustani, poslušaj, kreni na put", okupilo se 50 tisuća vjernika. Bozanić je zahvalio hodočasnicima na tom velikom događaju za vjernike grada Zagreba rekavši kako su hodočasnici, moleći se Djevici Mariji, nosili i sve potrebe svoga grada. Preporučujući vjernike njezinoj zaštiti, poželio je da Djevica Marija i u ovom zahvalnom slavlju vjernicima udjeli oproštenje i mir. Biskupski vikar za grad Zagreb kanonik Josip Oslić istaknuo je kako je ovogodišnje hodočašće bilo još jedno novo vjerničko iskustvo koje će pripomoći da "ponovno otkrijemo i živimo prave vrijednosti koje jedine mogu posredovati dublji smisao".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙