FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 2. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30 sati
ZAGREB, 2. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30 sati

ZAGREB - Nagrade za osvajače pet medalja na Olimpijskim igrama u Ateni bit će povećane za 30 posto u neto iznosu, pa bi tako primjerice nagrada za zlatne rukometaše, njih 15, bila po 169.000 kuna, umjesto dosadašnjih 130.000 kuna, doznaje se u Banskim dvorima. Pred Vladom bi se, naime, danas trebao naći prijedlog izmjena Odluke o kriterijima za dodjelu novčane nagrade za vrhunska sportska dostignuća, te prijedlog za dodjelu novčanih nagrada športašima za osvojene medalje na Olimpijskim igrama u Ateni. Izmjenom Odluke Vlada bi neto iznose nagrada osvajačima olimpijskih medalja, kako se doznaje, povećala za 30 posto. Pred Vladom bi se, među ostalim, danas trebao naći i prijedlog strategije razvoja unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru, objedinjenog sustava radi kontroliranja, revidiranja i izvještavanja o korištenju proračunskih sredstava i sredstava EU.

OSIJEK - Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović izjavila je jučer u Osijeku kako HDZ-ove najave da će do polovice iduće godine privatizirati sav portfelj Hrvatskog fonda za privatizaciju "dovode do pretpostavki da će privatizacija biti neodgovorna, netransparentna i nepripremljena" te da "neće rezultirati pozitivnim pomacima". Na konferenciji za novinare ocijenila je kako se SDP neutemeljeno prozivalo da je u vrijeme dok je bio na vlasti "rasprodao Hrvatsku" jer je, kako tvrdi, u tome razdoblju privatizirano samo tridesetak poduzeća.

ZAGREB - U Hrvatskom narodnom kazalištu održana je jučer komemoracija Ivanu Lackoviću Croati, istaknutom likovnom umjetniku i predstavniku hrvatskog naivnog slikarstva, kolekcionaru, bibliografu i članu HDZ. Opraštajući se od Croate u ime Hrvatskog sabora i zastupnika, predsjednik Sabora Vladimir Šeks podsjetio je na Lackovićeve, kako je rekao, proročanske govore u sabornici koje su imale velikog odjeka u hrvatskom narodu na njegovu putu u slobodu. On sam uvijek je isticao kako stranačke borbe u Saboru treba nadvladati djelovanjem za dobrobit hrvatskog naroda koji ih je izabrao za zastupnike i dobrobit hrvatske države. Pokop Ivana Lackovića Croate bit će danas u 13,15 sati na zagrebačkom groblju Mirogoju.

DUBROVNIK -Izložba slika jednog od najznačajnijih dubrovačkih slikara 20. stoljeća Antuna Masle otvorena je sinoć u Dubrovniku, u Galeriji Dulčić-Masle-Pulitika, u povodu umjetnikove 85-godišnjice rođenja i 37-godišnjice smrti. Izloženo je 27 Maslinih radova nastalih od 1950. pa do umjetnikove smrti 1967. godine, a tri rada su prvi put predstavljena dubrovačkoj likovnoj publici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙