FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat
ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

PULA - Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva danas je oko 14 sati u Balama nedaleko od Rovinja uhićen bivši makedonski ministar unutarnjih poslova Ljubo Boškovski, koji uz makedonsko ima i hrvatsko državljanstvo, potvrdio je novinarima zamjenik glasnogovornika Ministarstva unutarnjih poslova Igor Štefanac. Boškovski je priveden u pulsku policiju, a nakon saslušanja, tijekom današnjeg dana bit će doveden istražnom sucu Županijskog suda u Puli na daljnji postupak. Osumnjičen je da je 2002. dok je obnašao dužnost ministra zapovijedio ubojstvo sedmorice ilegalnih imigranata iz Pakistana i Indije.

ZAGREB - Predstavnici Vlade i predstavnici Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) i umirovljeničkih udruga zaključili su na današnjem sastanku da će se usklađivanje mirovina, od 1. srpnja 2004. do 31. prosinca 2004., provoditi po indeksu rasta plaća, ističe se u zajedničkim Zaključcima (sa sastanka), koje su potpisali premijer Ivo Sanader i predsjednik HSU-a Vladimir Jordan. Predsjednik HSU-a nakon sastanka izjavio je za Hinu da će "mirovine, na temelju toga redovitog godišnjeg usklađivanja, od 1. srpnja rasti četiri posto".

GOSPIĆ - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković rekao je danas u Gospiću kako je zabrinjavajuće i poprima razmjere elementarne nepogode sušenje crnogorične šume u Lici i Gorskom kotaru i od struke zatražio hitne mjere. Samo u ovoj godini šumarstvo će zbog suše crnogorice izgubiti oko 200 tisuća kubičnih metara oblovine, rekao je Čobanković na konferenciji za novinare Hrvatskih šuma o problemu pojačanog sušenja crnogorične šume, osobito jele. Naveo je kako je simptomatično da su u ovoj godini razmjeri sušenja višestruko veći od svih dosadašnjih godina.

ZAGREB - Nezadovoljan politikom Ministarstva poljoprivrede i Vlade prema seljacima, Hrvatski seljački savez danas je najavio moguće prosvjede, ukoliko se ta politika ne promijeni i seljacima ne prestanu smanjivati dosada stečena prava. "Glavni problem je što se zanemaruje domaća proizvodnja, iz sustava izbacuju svi mali poljoprivredni proizvođači, od cijele države pravi veleposjed od tisuću velikih poljoprivrednika, a PIK-ovi privatiziraju zajedno sa zemljom", ustvrdio je predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Darko Grivičić na konferenciji za novinare u središnjici Hrvatske seljačke stranke u Zagrebu.

ZAGREB - Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske zatražio je danas od Hrvatskog sabora donošenje zakona o školstvu, po kojem bi se učenicima u svim dijelovima Hrvatske u obveznom obrazovanju osigurali udžbenici o trošku proračuna. Taj sindikat tvrdi i kako hrvatski školski sustav definitivno stagnira te da nema jasnu perspektivu razvoja.

ŠIBENIK - U 18,3O sati lokaliziran je požar što je oko 11,30 izbio na području između Dubrave i Rakova Sela u blizini Šibenika, uz trasu spojne ceste za autoput Zagreb - Split. Požar se, nošen jakim vjetrom, proširio na nepristupačne dijelove brda Orlovača, a na površini od oko 50 hektara gorjela je gusta borova šuma, nisko raslinje i trava. Kako se neslužbeno doznaje, uzrok požara je oštećenje električnog voda koji je zakačio građevinski stroj na gradilištu autoputa.

DIVULJE - Požaru na području Kaštel Stari-Kaštel Lukšić (iznad pruge) lokaliziran je oko 14,30 sati, a u tijeku je dežurstvo zemaljskih snaga na požarištu, izvijestio je kasno popodne Državni vatrogasni operativni centra MUP-a u Divuljama. Izgorjelo je oko jedan hektar niskog raslinja i guste borove šume.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙