FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - HRVATSKA DO 4,30 SATI

ZAGREB, 11. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do4,30 sati
ZAGREB, 11. rujna 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

SPLIT - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta najavio je jučer u Splitu da će u roku od dvadesetak dana biti raspisan javni natječaj za izgradnju 96 kilometara duge dionice autoceste Zagreb - Split od Dugopolja do Ploča. Kalmeta je, nakon sastanka s čelnicima Splitsko - dalmatinske županije te Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta o četverogodišnjem programu izgradnje cesta na ovom području, rekao da se izgradnja autoceste prema Dubrovniku nastavlja i u tom smjeru neće biti nikakvih zastoja. Istaknuo je da će do ljeta 2005. biti dovršena i dionica autoceste Zagreb - Split od Vrpolja do Pirovca i tunel Mala Kapela, tako da će cijela autocesta biti u prometu.

ZAGREB -Predstavnici ruskog Mechela, vlasnika sisačke željezare, i Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva danas nisu postigli dogovor oko uvjeta izlaska Mechela iz željezare, a o jučer predanim Mechelevim uvjetima Ministarstvo će se očitovati u ponedjeljak. Na dvosatnom sastanku, na kojemu su sudjelovali i predstavnici sindikata i vladina Ureda za socijalno partnerstvo, predstavnici Mechela predali su prijedlog ugovora o raskidu ugovora, po kojemu ne pristaju na isplatu 5,4 milijuna eura.

ZAGREB - Dvojica bivših policajaca osumnjičenih da su uz pomoć odbjegloga Hrvoja Petrača primali mito pušteni su sinoć nešto prije 22 sata iz zgrade zagrebačkoga Županijskog suda. Istražni sudac Krešimir Devčić ocijenio je neosnovanim zahtjev Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta (USKOK) da se dvojici jučer uhićenih policajaca odredi 24-satni pritvor. Kao razloge zadržavanja USKOK je naveo mogućnost utjecaja na svjedoke što je istražni sudac nakon višesatnog ispitivanja odbio kao neosnovane.

OSIJEK - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić najavio je sinoć u Osijeku početak izborne kampanje za lokalne izbore, na koje će izići samostalno. Na predstojećim lokalnim izborima, koji će se održati u svibnju, očekujemo još bolje izborne rezultate od prošlih prijevremenih izbora u Osječko-baranjskoj županiji kada smo osvojili osam vijećničkih mjesta, rekao je Đapić na zboru Županijskog vijeća Hrvatske stranke prava Osječko-baranjske županije. Na lokalne izbore HSP izlazi samostalno, a poslije izbora "moguće su koalicije sa svim dobronamjernim strankama i ljevice i desnice", rekao je.

VINKOVCI - Tridesetdevete Vinkovačke jeseni počele su sinoć prvom od šest folklornih večeri, na kojima će s područja Vukovarsko-srijemske županije nastupiti 53 kulturno-umjetnička društva i 19 dječjih folklornih skupina. Folklorne večeri otvorio je vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer, a zatim su na pozornici na Trgu Vinkovačkih jeseni nastupila kulturno-umjetnička društva iz Rokovaca - Andrijaševaca, Bošnjaka, Đeletovaca, Donjeg Novog Sela, Slakovaca, Nuštra, Vinkovaca, Starih Jankovaca i Županje, te dječje skupine iz Đeletovaca, Županje i Donjeg Novog Sela. Vinkovačke jeseni održavaju se od 10. do 19. rujna pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora i hrvatske Vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙