FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12.30. SATI

ZAGREB, 5. rujna 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatskedo 12.30 sati:
ZAGREB, 5. rujna 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 12.30 sati:

POŽEGA - Na prijevremenim izvanrednim izborima za 19 vijećnika u Gradskom vijeću Požege do deset sati izašlo je nešto više od 2.500, odnosno 10,44 posto birača. Od sedam sati ujutro za 24.738 birača s područja Grada i desetak prigradskih naselja otvoreno je 48 birališnih mjesta. Za izbore se prijavilo osam stranaka i dvije koalicije. Uz koaliciju HKDU-HD te LS-HNS kandidacijske liste predali su SDP, HDZ, HSLS, HSP, HSS, DC i HB. Prvi put će na lokalne izbore u Požegi izaći i HSU.

SPLIT - Na prijevremene izbore za Općinsko vijeće Primorskog Dolca, mjesta u Kaštelanskoj Zagori, do 11 sati izašlo je nešto više od 30 od ukupno 706 upisanih birača, što je nešto više od četiri posto, doznaje se od predsjednika Izbornog povjerenstva Ante Parčine. Izbori na kojima se za vijećničke mandate nadmeću dvije izborne liste, HDZ-a i HSS-a, odvijaju se na jednom izbornom mjestu, a veći dolazak birača očekuje se nakon mise i u poslijepodnevnim satima, ističe Parčina. Glasovanje se odvijaju u mirnom ozračju i nije bilo niti jednog incidenta.

ZAGREB - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, zajedno s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, uskoro će provesti potpunu sanaciju bivše tvornice glinice u Obrovcu, odnosno dva golema bazena s velikim količinama opasnog otpada (s ostacima lužine i teških metala). Ministarstvo će ovih dana raspisati natječaj za odabir najkvalitetnijeg tehničko-tehnološkog rješenja i izvođača sanacije. Sredstva za sanaciju osigurat će se iz Fonda, a dio sredstava spremno je dati i Ministarstvo zaštite okoliša s obzirom na to da je riječ o zbrinjavanju opasnog otpada, što je od državnog interesa, izjavio je Hini v. d. direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo.

ZAGREB - Državni centar za obavješćivanje izvijestio je jutros o nekoliko požara koji su izbili jučer navečer i noćas, a većina požara je ugašena. Noćas u 1,57 sati primljena je dojava o požaru u području Maljkovića Tori kojim je zahvaćena površina od oko osam hektara trave, makije i niskog raslinja. Požar je pod nadzorom gasitelja od 3,20 sati. U subotu u 22,17 sati primljena je dojava o požaru kod Ninskih Slapova, a zahvaćena je površina od oko 30 hektara trave, makije i niskog raslinja. Također je u 20,09 sati primljena dojava o požaru kod Jagodnje Donje na površini od oko 50 hektara trave i makije u miniranom području. Požar je još aktivan.

ZAGREB - Utakmica nogometnih reprezentacija Hrvatske i Mađarske prošla je bez većih incidenata, a policija je privela 14 navijača, 10 domaćih i četiri gostujuća, te su oštećeni jedan tramvaj i jedan osobni automobil, priopćila je večeras Policijska uprava zagrebačka. Troje domaćih navijača je privedeno jer su razbili staklo u tramvaju, a jedan navijač jer je razbio staklo na automobilu splitskih registarskih oznaka. Troje hrvatskih navijača je privedeno jer su palili bengalke na stadionu, a još troje preventivno zbog alkoholiziranosti. Sva četiri mađarska navijača privedena su zbog alkoholiziranosti prije početka utakmice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙