FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Stabilizira li se smanjenje broja stradalih u prometu, Vlada će razmisliti o mogućnosti izmjene Zakona o sigurnosti u prometu, odnosno promjeni odredbe o nula promila alkohola u krvi vozača, ponovio je danas premijer Ivo Sanader na Hrvatskom radiju. Ponovio je da je zakon pokazao iznimno dobre rezultate, da je u srpnju i kolovozu zabilježen upola manji broj smrtno stradalih u prometu u odnosu na proljeće i prošlu godinu. Ponovio je da novi stand by aranžman s MMF-om ne znači da će Hrvatska odustati od infrastrukturnih projekta, da će se uskoro raspisati natječaj za gradnju autocesete do Ploča, a nakon toga u razumnom roku nastaviti i do Dubrovnika.

ZAGREB - Hrvatski fond za privatizaciju zaprimio je danas rješenje Visokog trgovačkog suda kojim je privremeno ukinuta dvomjesečna blokada računa Fonda, s obzirom da SN Holding nije dobio pravnu suglasnost Trgovačkog suda za ovrhu na račun Hrvatskog fonda za privatizaciju, izjavio je danas predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju Andrija Hebrang na konferenciji za novinare. Demantirao je spekulacije da je MMF hrvatsku Vladu 'prisilio' na ubrzanu privatizaciju te na nepoštivanje socijalne klauzule pri odabiru kupaca.

ZAGREB - Predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju Andrija Hebrang rekao je danas da jedina ponuda za privatizaciju Belja, ona tvrtke Žito i supružnika Bubalo nije prihvaćena, pa će za tu poljoprivredno-prehrambenu tvrtka biti raspisan novi natječaj, dok će se za PIK Vrbovec, za čiju se kupnju nitko nije javio na javni natječaj, Vladi biti predložena privatizacija putem izravne nagodbe.

SISAK - Predstojnik Vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović nakon sastanka s predstavnicima grada Siska izjavio je da "hrvatska strana nije prihvatila 'Mečeljevu' ponudu' za sporazuman raskid kupoprodajnog ugovora i da će se predstavnicima tvorničke Uprave danas ili sutra pravno urediti ugovor o raskidu kupoprodajnog ugovora 'Mečelja' i Željezare, koji bi mogao biti potpisan sutra". Novac za isplatu punih plaća za kolovoz od 1,1 milijuna eura, izjavio je Begović, osigurat će "Mečelj", koji će novom strateškom partneru ostaviti i rezervne dijelove i opremu u vrijednosti od 1,5 milijuna eura. "Mečelj" je, po njegovim riječima, prihvatio i aktiviranje bankovnog jamstva od 3,6 milijuna eura za isplatu šest minimalnih plaća.

ŽUPANJA - Glavni sindikalni povjerenik u županjskoj Sladorani Josip Marjanović rekao je danas na konferenciji za novinare kako "radnici neće dopustiti da u skoroj privatizaciji dionice te tvrtke dođu u vlasništvo tajkuna". Prema njegovim riječima, 16. rujna na burzi će se naći 93 posto dionica Sladorane u vlasništvu države, uz minimalnu cijenu u iznosu 248 milijuna kuna. Dodao je kako su sindikat, radničko vijeće i poslovodstvo Sladorane složni u mišljenju kako je "tzv. radničko dioničarstvo jedini pravilan način privatizacije Sladorane koja će ove godine preraditi 48.000 vagona šećerne repe i proizvesti oko 60.000 vagona šećera".

ZADAR - Većina zaposlenika zadarske mljekare, koja je prije desetak dana odlukom Uprave Lure prestala s proizvodnjom, i danas je prosvjedovala Zaposlenici su se okupili ispred Lurina prodajno-distributivnog centra u Gaženici gdje su upozorili zaposlenike tog centra da i oni mogu očekivati sličnu sudbinu. Radnici su tijekom današnjeg prosvjeda zatražili od Lure da ponovno uspostavi proizvodnju u zadarskoj mljekari ili da mljekaru proda jer, kako tvrde, zainteresiranih za kupnju ima. Prosvjednici su također istaknuli da ne vjeruju u Lurin plan zbrinjavanja 33 zaposlenika koji su sada ostali bez posla.

ZAGREB - U povodu današnjeg prosvjeda većine radnika zadarske mljekare koja je prije desetak dana odlukom Uprave prestala s proizvodnjom, Lura je priopćila da se intenzivno radi na programu zbrinjavanja viška radnika koji će biti donesen do kraja listopada. Lura navodi u priopćenju da će programom zbrinjavanja biti obuhvaćena sva 33 zaposlenika, koji će do konačne izrade programa primati plaće i ostvarivati sva prava iz radnog odnosa, iako se proizvodnja više ne odvija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙