FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIH: ZAGREBAČKI IGH INSTITUT RADI PROJEKT ZA KORIDOR Vc?

SARAJEVO,10. rujna(Hina) - IGH institut iz Zagreba najvjerojatnije ćese naći među tvrtkama kojima će biti povjeren posao izradeprojektno-tehničke dokumentacije za gradnju dijela međunarodnogcestovnog koridora V c koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu.
SARAJEVO,10. rujna(Hina) - IGH institut iz Zagreba najvjerojatnije će se naći među tvrtkama kojima će biti povjeren posao izrade projektno-tehničke dokumentacije za gradnju dijela međunarodnog cestovnog koridora V c koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu.

Kako u petak prenosi sarajevsko "Oslobođenje", državno povjerenstvo BiH zaduženo za procjenu ponuda pristiglih na javni natječaj za izradu dokumentacije nužne za gradnju koridora V c u četvrtak je razmatralo šest dostavljenih prijava, a u uži izbor ušle su njih tri.

Iako će konačna odluka o najpovoljnijoj ponudi biti objavljena idućeg tjedna, sarajevski list tvrdi kako je sasvim izvjesno da će ovaj posao dobiti konzorcij okupljen oko Instituta za planiranje u prometu iz Sarajeva (IPSA) te zagrebačkog IGH instituta.

Oni će dokumentaciju izraditi u suradnji s Energoinvestom i talijanskim LOTI-jem, koji su poslali odvojene ponude.

Izrada projektno-tehničke dokumentacije o gradnji koridora V c je posao koji bi mogao vrijediti do 20 milijuna eura, a platit će ga država BiH.

Vlada Hrvatske kojoj je na čelu bio Ivica Račan kolovoza 2003. godine ponudila je Vijeću ministara financiranje izrade potrebne dokumentacije ako bi se gradnja potom dodijelila javnim natječajem.

Hrvatska je vlada tada bila pripravna izdvojiti do devet milijuna dolara, no vlasti u Sarajevu nisu je prihvatile smatrajući kako je bolje da to same financiraju.

Sukladno ranijim odlukama Vijeća ministara, izrada projektne dokumentacije za auto-cestu dugu oko 330 kilometara trebala bi biti gotova do sredine 2005. godine, a nakon toga bi se raspisao natječaj za izgradnju.

Izravno zanimanje za gradnju auto-ceste do sada je pokazala bosansko-malezijska tvrtka Bosmal, koja je Vijeću ministara BiH uputila i pismo namjere tražeći dodjelu koncesije.

Koncesija, međutim, nije dodijeljena, jer Bosmal nije uspio u traženom roku osigurati vjerodostojna bankarska jamstva no ta je tvrtka najavila kako će svakako sudjelovati u javnom natječaju za gradnju koridora.

Na pravcu koridora V c BiH je do sada uspjela izgraditi nepunih petnaestak kilometara auto-ceste na dionici između Sarajeva i Zenice, a krajem ove ili početkom naredne godine predviđen je nastavak gradnje još osam kilometara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙