FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIH: DO KRAJA RUJNA U HAAG ĆE BITI DOSTAVLJENO VIŠE TISUĆA DOKUMENATA

MOSTAR , 6. rujna 2004. (Hina) - Do kraja rujna ove godine Međunarodnomsudu za ratne zločine u Haagu će biti dostavljeno više tisućadokumenata o ratnim djelovanjima HDZ-a BiH i bivše Herceg-Bosne,izjavio je u ponedjeljak telefonom za Hinu hrvatski časnik iz BiH zavezu s Haaškim tribunalom Goran Mihaljević.
MOSTAR , 6. rujna 2004. (Hina) - Do kraja rujna ove godine Međunarodnom sudu za ratne zločine u Haagu će biti dostavljeno više tisuća dokumenata o ratnim djelovanjima HDZ-a BiH i bivše Herceg-Bosne, izjavio je u ponedjeljak telefonom za Hinu hrvatski časnik iz BiH za vezu s Haaškim tribunalom Goran Mihaljević.

"Do sada smo pronašli dio tražene dokumentacije, a u idućih nekoliko dana pregledat ćemo tisuće dokumenata i precizno znati koji će od njih i koliko ih biti poslano u Haaški tribunal", rekao je Mihaljević. On nije želio kazati na kojem su mjestu pronađeni ti dokumenti.

Prije su hrvatski dužnosnici iz BiH izjavljivali kako se ne zna gdje je dokumentacija koju je zatražilo Haaško tužiteljstvo, a mediji su nagađali da bi se znati dio te dokumentacije mogao nalaziti u Zagrebu.

Voditelj Ureda za suradnju s haaškim sudom hrvatske Vlade Jakša Muljačić nedavno je potvrdio da je primio hrvatskog časnika za vezu BiH s ICTY-em te da je hrvatska strana udovoljila zahtjevu da se predstavnicima BiH omogući uvid u dokumentaciju u Hrvatskom državnom arhivu s obzirom da, kako je objasnio, vlasti BiH smatraju da bi se neki od tih dokumenata mogli nalaziti u tom arhivu.

Glavna tužiteljica Haaškog tribunala Carla del Ponte potkraj srpnja ove godine od vlasti BiH, odnosno hrvatskih dužnosnika u tijelima vlasti BiH, tražila je da joj se najkasnije do 30. rujna ove godine dostavi dokumentacija o djelovanju HDZ-a BiH (bivše Herceg-Bosne, u razdoblju od 1. travnja 1992. do 31. prosinca 1993. Carla del Ponte je neizravno zaprijetila smjenom hrvatskih dužnosnika u tijelima vlasti BiH, ako joj do kraja rujna ne bude dostavljena ta dokumentacija, kao što je nedavno međunarodna zajednica smijenila 59 dužnosnika Republike Srpske zbog njihove nesuradnje s Haaškim sudom za ratne zločine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙