FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAKŠA MULJAČIĆ PRIMIO HRVATSKOG ČASNIKA IZ BIH ZA VEZU S ICTY-EM

ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Voditelj Ureda za suradnju shaškim sudom hrvatske Vlade Jakša Muljačić u petak je u Zagrebu primiohrvatskog časnika BiH za vezu s ICTY-em Gorana Mihaljevića, u vezizahtjeva BiH za uvidom u dokumentaciju o ratu u BiH
ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Voditelj Ureda za suradnju s haškim sudom hrvatske Vlade Jakša Muljačić u petak je u Zagrebu primio hrvatskog časnika BiH za vezu s ICTY-em Gorana Mihaljevića, u vezi zahtjeva BiH za uvidom u dokumentaciju o ratu u BiH

"Primio sam hrvatskog časnika za vezu BiH pri ICTY-u Gorana Mihaljevića i udovoljili smo zahtjevu da se predstavnicima BiH omogući uvid u dokumentaciju u Hrvatskom državnom arhivu", kazao je Muljačić.

Haško tužiteljstvo zatražilo je od vlade BiH dokumentaciju koja se odnosi na ratna zbivanja u BiH u razdoblju od travnja 1992. do prosinca 1993. godine, a u vezi suđenja šestorici bivših dužnosnika Herceg-Bosne, Jadranku Prliću, generalima Slobodanu Praljku i Milivoju Petkoviću, Bruni Stojiću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću.

Vlasti BiH, objasnio je Muljačić, smatraju da bi se neki od tih dokumenata mogli nalaziti u Hrvatskom državnom arhivu.

Muljačić je podsjetio da je relevantnim odlukama hrvatske Vlade sva dokumentacija o ratu u BiH objedinjenja, te se nalazi u Hrvatskom državnom arhivu, a pristup tim dokumentima, kako je rekao, "imaju i haški istražitelji, zainteresirane vlade te branitelji optuženika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙