FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MESIĆ PRIMIO POTPREDSJEDNIKA EUROPSKE INVESTICIJSKE BANKE

ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske StjepanMesić primio je danas potpredsjednika Europske investicijske banke(EIB) Wolfganga Rotha, priopćeno je iz Ureda predsjednika.
ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas potpredsjednika Europske investicijske banke (EIB) Wolfganga Rotha, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Roth je predsjednika Mesića informirao o djelovanju EIB kao i o planovima plasiranja 300 milijuna eura u Hrvatsku ove godine, i to uglavnom u projekte vezane uz ulaganja u banke, ali i hrvatske tvrtke.

Uz predsjednika Mesića, sastanku su nazočili i savjetnici za gospodarstvo i vanjsku politiku Dubravko Radošević i Ivica Maštruko te načelnica Uprave za međunarodne financijske institucije u Ministarstvu financija Vlasta Hamer.

Delegaciju EIB-a, pak, činili su i voditelj odjela za Austriju i Hrvatsku Franz-Josef Vetter te voditelj Odjela za Hrvatsku Fabio Bargagli-Petrucci.

Europska investicijska banka do sada je sudjelovala u financiranju niza projekata u Hrvatskoj. Tako je, među ostalim, Hrvatskim željeznicama odobren zajam od 40 milijuna eura za obnovu i modernizaciju hrvatske dionice paneuropskog koridora Vc. HVB Splitskoj banci, pak, odobren je zajam od 20 milijuna eura za kreditno financiranje malog i srednjeg poduzetništva, a tvrtki Plinacro 90 milijuna eura za proširenje i modernizaciju hrvatskog sustava prijenosa plina.

Također, EIB sudjeluje i u financiranju cestovnog Vc koridora, odnosno autoputa koji bi povezivao Gdanjsk, Budimpeštu, Sarajevo i Ploče, a sa 60 milijuna eura sudjelovali su i u financiranju izgradnje dijela autoceste Zagreb-Rijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙