FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "SAVA EXPRESS" USKORO PONOVNO NA PRUZI

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Izravna željeznička linija za prijevozrobe "Sava express" ponovno će - nakon desetljetne stanke - povezivatitri bivše jugoslavenske republike, najavljuju beogradske "Večernjenovosti".
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Izravna željeznička linija za prijevoz robe "Sava express" ponovno će - nakon desetljetne stanke - povezivati tri bivše jugoslavenske republike, najavljuju beogradske "Večernje novosti".

U prvih šest mjeseci "Sava express" prometovat će između Ljubljane, Zagreba i Beograda jednom tjedno da bi se potom otvorila i mogućnost učestalijeg prometovanja od tri puta tjedno, prenosi beogradski list riječi ravnatelja beogradskog ŽTP-a Milanka Šaranića.

Pripreme za početak prometovanja "Sava expressa" privode se kraju, a prema Šaranićevoj ocjeni nova će teretna linija predstavljati novi oblik kompletne ponude u robnom željezničkom prometu na Koridoru 10 jer će svaka od tri državne željeznice moći ugovarati komercijalne poslove prijevoza na cijeloj liniji, navodi list.

Budući da će pretovar robe biti ponuđen s dostavom na udaljenost od maksimalno 50 kilometara od zadnje stanice, računa se da će obnovljenu liniju za prijevoz tereta koristiti i poslovni ljudi iz BiH, tumači Šaranić.

Direktor ŽTP-a Beograd napomenuo je da je prošle godine tim pravcem prevezeno milijun tona robe, što bi se uvođenjem "Sava expressa" značajno povećalo, te se računa se da će sljedeće godine ukupna količina prevezene robe iznositi 1,5 milijun tona, prenosi list.

Bude li sve teklo po planu, sljedeći korak bit će uspostava izravnog putničkog prometa na tom pravcu, ističe Šaranić, najavljujući za 1. listopada u Ljubljani i potpisivanje sporazuma o uvođenju teretnog vlaka "East express" koji će povezivati glavni grad Slovenije s Istanbulom, prenosi beogradski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙