FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIH: DRAGAN ČAVIĆ DAO ISKAZ O POSLOVANJU HERCEGOVAČKE BANKE U TUŽITELJSTVU BIH

MOSTAR, 28. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatski član bosanskohercegovačkogPredsjedništva dr. Dragan Čović dao je u petak iskaz oko poslovanjaHercegovačke banke pred tužiteljem posebnog odjela Tužiteljstva BiH zagospodarski kriminal te korupciju Johnom McNairom, objavljuju u subotudnevne tiskovine u BiH.
MOSTAR, 28. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatski član bosanskohercegovačkog Predsjedništva dr. Dragan Čović dao je u petak iskaz oko poslovanja Hercegovačke banke pred tužiteljem posebnog odjela Tužiteljstva BiH za gospodarski kriminal te korupciju Johnom McNairom, objavljuju u subotu dnevne tiskovine u BiH.

"Čović je dragovoljno došao u Tužiteljstvo BiH kako bi dao izjavu zbog slučaja Hercegovačka banka", rekao je tužitelj McNair u izjavi za medije.

McNair nije želio otkrivati druge pojedinosti. Istodobno Čović nije uopće želio niti potvrditi informaciju da je dao iskaz u državnom tužiteljstvu.

Prema izvoru bliskom tužiteljstvu član BiH Predsjedništva Dragan Čović je u petak, u svojstvu svjedoka obrane bivšeg hrvatskog člana BiH Predsjedništva i predsjednika HDZ-a BiH Ante Jelavića u vezi s optužbama za zloporabe, govorio o okolnostima osnutka i rada Hercegovačke banke. Detalje njegove iskaza međutim nije želio predstaviti javnosti.

Suđenje u slučaju Hercegovačke banke u kojemu su uz Jelavića optuženi bivši federalni ministra obrane Miroslav Prce i direktor Hercegovina osiguranja Miroslav Rupčić te direktor Hercegovačke banke Ivica Karlović i mostarski franjevac Ivan Ševo počet će najvjerojatnije 23. rujna, samo devet dana prije općinskih izbora koji će se u Bosni i Hercegovini održati 2. listopada.

Mediji u BiH su nagađali kako je Čović priveden na saslušanje. Ta je informacija službeno demantirana iz Ureda za informiranje hrvatskog člana BiH Predsjedništva.

Protiv hrvatskog člana BiH Dragana Čovića podignuto je sedam kaznenih prijava.

Tužitelj McNair početkom ljeta zatražio je dostavu dokumentacije o provedenoj istrazi u Hercegovačko-neretvanskom i sarajevskom županijskom tužiteljstvu u slučaju mostarskog poduzeća Hrvatske pošte i telekomunikacija i privatizacije Eroneta te razdoblja kada je Čović bio federalni ministar financija. U međuvremenu je Ustavni sud Bosne i Hercegovine zabranio postupanje po tim slučajevima dok se ne utvrdi je li Čović zaštićen imunitetom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙