FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijska turistička ponuda u Zagrebu

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Austrijska turistička ponuda, sposebnim naglaskom na zimsko-skijaškim i kulturnim programima gradova,predstavljena je danas u zagrebačkom Hotelu Sheraton na tradicionalnimposlovnim susretima, koji su u organizaciji Austrijskog promidžbenogreda za turizam iz Beča okupili predstavnike 40 austrijskih te 60hrvatskih turističkih tvrtki.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Austrijska turistička ponuda, s posebnim naglaskom na zimsko-skijaškim i kulturnim programima gradova, predstavljena je danas u zagrebačkom Hotelu Sheraton na tradicionalnim poslovnim susretima, koji su u organizaciji Austrijskog promidžbenog reda za turizam iz Beča okupili predstavnike 40 austrijskih te 60 hrvatskih turističkih tvrtki.

Na tim susretima, koji se u Zagrebu održavaju zadnjih 20-ak godina, austrijski i hrvatski turistički partneri dogovaraju konkretnu suradnju te programe putovanja za hrvatske građane u Austriju.

Predstavnici turističkih tvrtki iz obje zemlje, kako se danas čulo u Sheratonu, zadovoljni su takvim susretima, jer im se pruža prilika za izravnu komunikaciju, razmjenu iskustava i kataloga, kao i za konkretno ugovaranje poslova.

Iz Hrvatske su na susretima bili prisutni većinom predstavnici velikih putničkih agencija, koji rade i najviše posla sa austrijskim kolegama, ali iz godine u godinu, po riječima predstavnice Austrijskog promidžbenog ureda za turizam u Zagrebu Sigrun Burić, sve više dolaze i oni iz malih agencija.

Dodaje i da su hrvatski agenti i ove godine najveće zanimanje iskazali za austrijsku zimsku i skijašku ponudu, ali ih, kaže, sve više zanima i turistička ponuda austrijskih gradova vezana za koncerte, izložbe, festivale i druge zabavno-kulturne manifestacije.

Iz Austrije je na susretima bilo 40 predstavnika, većinom agenata i hotelijera iz gradova Graz, Beč i Salzburg te pokrajinskih turističkih saveza Koruške, Štajerske, Tirola, Villacha i drugih u koje hrvatski građani najviše odlaze.

Ove je godine prvi put na susretima bio prisutan i predstavnik "Kristalnog svijeta Swarovski", centra koji od 1995. u mjestu Wattens kod Insbrucka posjetiteljima na više od četiri tisuće četvornih metara pruža jedinstvenu izložbu kristalnih skulptura izrađenih od kristala svjetski poznate tirolske tvrtke Swarovski. Godišnje taj centar, po riječima direktora marketinga Christina Oberleitera, posjeti oko 700 tisuća posjetitelja, od kojih oko dvije tisuće iz Hrvatske.

Ukupno je prošle godine Austriju, po austrijskim podacima, posjetilo 74,2 tisuće hrvatskih turista ili 5,6 posto više nego u 2002., a porast od 8,1 posto ostvarili su i sa prošlogodišnjih 277,5 tisuća noćenja. Pri tome je oko 80 posto svih dolazaka i noćenja hrvatskih turista u Austriji ostvareno tijekom zimskog razdoblja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙