FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ŠPANJOLSKA VEĆ DRUGU GODINU BILJEŽI PAD BROJA TURISTA

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Suočeni već drugu godinu za redom spraznim hotelskim sobama na obali dužnosnici španjolskog ministarstvaturizama, industrije i trgovine ocjenjuju da je turistički model kojinudi samo plaže i sunce iscrpljen te da je potrebno tražitialternative, piše International Herald Tribune u srijedu.
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Suočeni već drugu godinu za redom s praznim hotelskim sobama na obali dužnosnici španjolskog ministarstva turizama, industrije i trgovine ocjenjuju da je turistički model koji nudi samo plaže i sunce iscrpljen te da je potrebno tražiti alternative, piše International Herald Tribune u srijedu.

Podaci španjolskog ministarstva turizma pokazuju da je 2003. godine Španjolska zabilježila pad broja turista za 3 posto, dok je u lipnju ove godine broj posjeta stranih turista španjolskim hotelima u odnosu na lipanj 2003. godine pao za 4,6 posto, a Bloomberg News izvješćuje da je u srpnju popunjenost španjolskih hotela bila 63,3 posto što je najmanji postotak od 1992. godine, navodi list.

Kritičari promjena turističke strategije koje najavljuju iz ministarstva ističu, međutim, kako dva ljeta pada ne predstavljaju krizu, te kako je sunce razlog radi kojeg turisti posjećuju Španjolsku, piše list. U španjolskom ministarstvu turizma ipak su zabrinuti, nastavlja list i podsjeća kako su se u posljednje dvije godine pojavili konkurenti španjolskom turizmu koji turiste privlače i nižim cijenama.

"Jadranske zemlje, poput Hrvatske, nude sunce i vrlo niske cijene. Španjolska se s njima ne može nadmetati snižavanjem cijena", ocijenio je za list neimenovani dužnosnik španjolskog ministarstva turizma. Uz Hrvatsku, najvažnije pridošlice na turističkom tržištu su Tunis, Turska i Bugarska, nastavlja list prenoseći izjavu Dominga Lujana, direktora hotela u Alicanteu, koji ističe da su navedene zemlje uvijek imale prirodne prednosti za privlačenje turista ali su zaostajale za Španjolskom radi političke nestabilnosti. "Sada su stabilnije i vratile su se na tržište", ističe Lujan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙