FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: I TURIZAM BI MOGAO PRIDONIJETI GOSPODARSKOM OPORAVKU BIH

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - U Sarajevu je početkom tjedna uokviru njemačko-bosanske financijske suradnje potpisan sporazum pokojem će Njemačka izdvojiti devet milijuna eura za sanacijuinfrastrukture i izgradnju vodovoda u Unsko-sanskom kantonu, kao i zagospodarski razvoj Srebrenice, bilježi Deutsche Welle.
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - U Sarajevu je početkom tjedna u okviru njemačko-bosanske financijske suradnje potpisan sporazum po kojem će Njemačka izdvojiti devet milijuna eura za sanaciju infrastrukture i izgradnju vodovoda u Unsko-sanskom kantonu, kao i za gospodarski razvoj Srebrenice, bilježi Deutsche Welle.

Njemački veleposlanik u BiH Arne von Kitlitz und Ottendorf, koji je potpisao sporazum s njemačke strane, kaže u razgovoru za Deutsche Welle da bi gospodarskom oporavku BiH mogao pomoći i turizam, "ali pod uvjetom da se poboljša infrastruktura i stvore ostale pretpostavke".

"Visoki predstavnik Ashdown je prije nekoliko mjeseci obilazio europske metropole, predstavljajući turističke potencijale Bosne i Hercegovine, u prvom redu zimski i vjerski turizam, a posebice turizam posvećen obilasku prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine koju dobro poznaje i koju je dobrim dijelom propješačio", naglašava njemački veleposlanik za DW.

Bosna je prikladna i za avanturistički turizam, smatra on, napominjući da bi ga osobno obradovalo "kada bi BiH dobila dio turista koji dolaze u Hrvatsku i kada bi se oni ovdje duže zadržavali, no pretpostavka je poboljšati hotelsku infrastrukturu", prenosi postaja riječi njemačkog veleposlanika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙