FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POZIVI ZA JOŠ ŠEST PROJEKATA IZ PROGRAMA POTICANJA MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA

ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva objavilo je danas javne pozive za uključivanje u joššest projekata iz Programa poticaja malog i srednjeg poduzetništva, odukupno njih 42, a riječ je o projektima “Učenička zadruga” i “Učeničkopoduzeće”, “Poduzetništvo mladih”, “Poduzetništvo žena”, “Poduzetničkiinkubatori”, “Stručno usavršavanje obrtnika” te “Finalni proizvod”.
ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo je danas javne pozive za uključivanje u još šest projekata iz Programa poticaja malog i srednjeg poduzetništva, od ukupno njih 42, a riječ je o projektima “Učenička zadruga” i “Učeničko poduzeće”, “Poduzetništvo mladih”, “Poduzetništvo žena”, “Poduzetnički inkubatori”, “Stručno usavršavanje obrtnika” te “Finalni proizvod”.

Projekt “Učenička zadruga” i “Učeničko poduzeće” namijenjen je zadrugama osnovnih i srednjih škola koje u specijaliziranim programima uvode učenike u poduzetništvo. Nepovratna sredstva namijenjena su za pokriće dijela troškova opremanja radionica ili nabavku sredstava, savjetovanja, radionica za stručno osposobljavanje i uvođenje učenika u zadrugarstvo i poduzetništvo.

Na natječaj za Projekt “Poduzetništvo mladih” mogu se javiti fizičke osobe u dobi do 30 godina čija je djelatnost registrirana kroz obrt, trgovačko društvo, zadrugu ili ustanovu, a imaju minimalno 51 posto vlasničkog udjela u tvrtki. Nepovratnim sredstvima subvencionirat će se troškovi izrade poslovnih planova, bankarske naknade za obradu kredita, nabave informatičke opreme, obrade tržišta, te troškovi obrazovanja u poduzetništvu u stopostotnom iznosu.

Projekt “Poduzetništvo žena” namijenjen je ženama poduzetnicama čija je djelatnost također registrirana kroz obrt, trgovačko društvo, zadrugu ili ustanovu, a imaju minimalno 51 posto vlasničkog udjela u tvrtki u kojoj su djelatne osobe. I tu će se nepovratna sredstva dodjeljivati za iste namjene kao i kod Poduzetništva mladih.

Projektom “Poduzetnički inkubatori” Ministarstvo će sufinancirati uređenje infrastrukture, uređenje ili opremanje prostora, nabavku opreme, savjetodavne i konzultantske usluge, edukativne radionice, te za internet usluge – povezivanje poduzetnika.

Putem javnog poziva za “Projekt stručnog usavršavanja obrtnika” odabrat će se izvođači seminara za stručno usavršavanje obrtnika po jedinicama područne (regionalne) samouprave. Na natječaj za Projekt “Finalni proizvod” mogu se javiti obrtnici, mala I srednja trgovačka društva i zadruge. Sufinancirat će se troškovi istraživanja tržišta, promocije proizvoda, usluge znanstvenih institucija u razvoju finalnog proizvoda i njegove legalizacije na tržištu, edukacije te nabave i izrade alata i naprava za podizanje tehnološke razine u proizvodnji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙