FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JOŠ ŠEST PROJEKATA IZ PROGRAMA POTICAJA MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva objavilo je danas javne pozive za uključivanje u joššest projekata iz Programa poticaja malog i srednjeg poduzetništva, odukupno njih 42, a riječ je o projektima "Nova zadruga", "Razvojproizvodnih zadruga", "Nove tehnologije", "Domaći proizvodi", "Noviproizvod" i "Zajednički proizvod".
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo je danas javne pozive za uključivanje u još šest projekata iz Programa poticaja malog i srednjeg poduzetništva, od ukupno njih 42, a riječ je o projektima "Nova zadruga", "Razvoj proizvodnih zadruga", "Nove tehnologije", "Domaći proizvodi", "Novi proizvod" i "Zajednički proizvod".

Projekt "Nova zadruga" namijenjen je novoosnovanim zadrugama koje su registrirane tijekom 2003. i 2004. godine i upisane u Evidenciju zadruga Hrvatskog saveza zadruga. Nepovratna sredstva namijenjena su za pokriće dijela troškova registracije zadruge, izrade plana razvoja, nabave elektroničke opreme i/ili računalnih programa ili marketinške aktivnosti.

Korisnici Projekta "Razvoj proizvodnih zadruga" su zadruge koje uvode ili jačaju proizvodnu funkciju, a nepovratna sredstva namijenjena su za pokriće dijela troškova izrade poslovnog ili investicijskog plana, uvođenja ili jačanja proizvodnje u zadrugama i marketinških aktivnosti.

Putem Projekta "Nove tehnologije" dodjeljivat će se nepovratna sredstva za pokriće dijela troškova razvoja postojećih tehnologija i zamjene novima, edukacije zaposlenih, automatizaciju radnih i tehnoloških procesa, unapređenje kvalitete proizvoda i usluga i dr. Korisnici tog, kao i slijedećih projekata, su mala i srednja trgovačka društva, obrti i zadruge.

Putem Projekta "Domaći proizvod" nepovratnim sredstvima sufinancirat će se pokriće troškova za uvođenje u proizvodnju proizvoda u cilju smanjenja uvoza, za alate i uređaje kojima se izrađuje domaći proizvod, ispitivanje proizvoda, dizajna i zaštite, marketinške aktivnosti i za stjecanje uporabe znaka "Hrvatska kvaliteta/Izvorno hrvatsko".

Projektom "Novi proizvod" Ministarstvo će nepovratnim sredstvima sufinancirati pokriće dijela troškova izrade studije o opravdanosti razvoja i proizvodnje novog proizvoda, kupnju prava za primjenu inovacije, usluge korištenja znanstvenih institucija u razvoju novog proizvoda te ispitivanja proizvoda, dizajna, izrade naprava i marketinške aktivnosti.

Na natječaj za Projekt "Zajednički proizvod" mogu se javiti nositelji zajednički formiranih udruženja ili postojeći poslovni subjekti (trgovačko društvo, obrt i zadruga) kojeg članice (najmanje 10) prihvate kao nositelja projekta zajedničkog proizvoda ili usluge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙