FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA - JAVNI POZIVI ZA JOŠ ŠEST PROJEKATA

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva danas je uputilo javne pozive za uključivanje u još šestprojekata iz Programa poticaja malog i srednjeg poduzetništva i to zaprojekte "Izvoz", "Poduzetnik početnik", "Sustav kvalitete i tehničkaregulativa", "Socijalne usluge", te za projekte izbrazbe poduzetnika iizobrazbe savjetnika za ovu godinu.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva danas je uputilo javne pozive za uključivanje u još šest projekata iz Programa poticaja malog i srednjeg poduzetništva i to za projekte "Izvoz", "Poduzetnik početnik", "Sustav kvalitete i tehnička regulativa", "Socijalne usluge", te za projekte izbrazbe poduzetnika i izobrazbe savjetnika za ovu godinu.

Projekt "Izvoz" namijenjen je izvoznicima, malim i srednjim trgovačkim društvima i zadrugama, koji sudjelovanjem u tom projektu mogu ostvariti potpore za promidžbu, međunarodne sajmove, izložbe i stručne skupove, edukaciju.

Iz Ministarstva napominju da se poduzetnici za kreditne linije za pripremu izvoza i za izvoz trebaju javiti Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak.

Projekt "Poduzetnik početnik" namijenjen je osobama koje tek ulaze u poduzetništvo, a odboravat će im se bespovratni poticaji za izobrazbu, olakšavanje početka poslovanja, izradu poslovnog plana. Projekt predviđa i subvencioniranje troškova naknade za kredite, mentorstvo. Sufinancirat će se i poslovni prostor i oprema za osobe s invaliditetom.

Projekt "Socijalne usluge" namijenjen je malim i srednjim trgovačkim društvima, obrtima, zadrugama i ustanovama u stopostotnom privatnom vlasništvu državljana Hrvatske koji se bave djelatnošću u području socijalnih usluga. Njihovi zahtjevi mogu se odnositi na subvencioniranje kamata od 1 posto, ili zahtjeve za sredstva za potrebe edukacije djelatnika.

Poduzetnicima koji imaju do 250 zaposlenih, ostvaruju pozitivne poslovne rezultate i imaju program razvoja namijenjen je i projekt "Sustav kvalitete i tehnička regulativa". Ministarstvo će u tom projektu sufinancirati troškove uvođenja i certificiranja sustava.

Na javni poziv za projekte izobrazbe poduzetnika i izobrazbe savjetnika mogu se javiti izvođači te izobrazbe po jedinicama područne (regionalne samouprave), odnosno poduzetnički centri, inkubatori, odnosno ostale obrazovne i slične institucije koje mogu organizirati izobrazbu.

Ministarstvu gospodarstva javne pozive za sudjelovanje u projektima poticanja poduzetništva, njih je ukupno 42, objavljuje u dnevnom tisku od početka ovog tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙