FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAVNI POZIVI ZA ŠEST PROJEKATA NAMIJENJENIH OBRTNIŠTVU

ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva objavilo je danas javne pozive za uključivanje u prvihšest od ukupno 42 projekta namjenjenih obrtništvu iz Programa poticajamalog i srednjeg poduzetništva.
ZAGREB, 6. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo je danas javne pozive za uključivanje u prvih šest od ukupno 42 projekta namjenjenih obrtništvu iz Programa poticaja malog i srednjeg poduzetništva.

Putem projekta “Tradicionalni obrti” Ministarstvo će obrtnicima koji se bave tradicionalnim i umjetničkim obrtima sufinancirat će pokriće troškova za poboljšanje uvjeta radionice, školovanje naučnika i zaposlenika, izlaganje na specijaliziranim sajmovima, izradu promidžbenih materijala te organiziranje radionica za edukaciju tradicionalnih obrtničkih djelatnosti.

Kroz projekt “Dokvalifikacije i prekvalifikacije u obrtništvu” nepovratna sredstva bit će dodjeljena osobama koje su položile ispit o stručnoj osposobljenosti za zanimanja propisana Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica te osobama koje su položile ispit za neko od obrtničkih zanimanja navedenih u javnom pozivu.

Ministarstvo je objavilo i javni poziv za projekt “Stipendiranje učenika u deficitarnim zanimanjima”. Putem tog projekta područnim obrtničkim komorama stipendirat će se učenici koji se školuju za deficitarna obrtnička zanimanja, navedena u javnom pozivu.

Kroz projekt “Majstorska škola” sredstva u najmanjem iznosu od 80 tisuća kuna dodjeljivat će se srednjim strukovnim školama i ustanovama za obrazovanje odraslih koje obrazuju učenike za zanimanja propisana Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima ili za ova zanimanja izvode pripreme za polaganje pomoćnićkog ispita, majstorskog ispita, ispita o stručnoj osposobljenosti, organiziraju stručno usavršavanje majstora i nastavnika ili organiziraju seminare za stjecanje znanja o poučavanju naučnika.

Javni poziv objavljen je i za projekt “Dodjela poticaja obrtnicima koji sudjeluju u obrazovanju učenika za obrtnička zanimanja”, za što se može dobiti od tri do 12 tisuća kuna po obrtu.

Putem projekta “Potpore strukovnim školama koje obrazuju učenike za obrtnička zanimanja” srednjim strukovnim školama koje obrazuju učenike za rad u obrtničkim zanimanjima dodjeljivat će se nepovratna sredstva u iznosu od 15 do 50 tisuća kuna po školi, doznaje se iz Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙