FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA OBJAVILO JAVNE POZIVE ZA ŠEST PROJEKATA

ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva objavilo je danas javne pozive za uključivanje u šestprojekata iz Programa poticaja malog i srednjeg poduzetništva - zaprojekte "Branitelji", "Inovacija", "Poduzetničke zone", "Poduzetnički centri", "Lokalni projekti razvoja-poduzetnik", te zasufinanciranje nastupa na sajmovima i izložbama u ovoj godini.
ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo je danas javne pozive za uključivanje u šest projekata iz Programa poticaja malog i srednjeg poduzetništva - za projekte "Branitelji", "Inovacija", "Poduzetničke zone", "Poduzetnički centri", "Lokalni projekti razvoja-poduzetnik", te za sufinanciranje nastupa na sajmovima i izložbama u ovoj godini.

Projektima "Poduzetničke zone" i "Poduzetnički centri" jedinicama lokalne samouprave, odnosno poduzetničkim centrima i lokalnim razvojnim agencijama odobravat će se nepovratna financijska sredstva u cilju brže izgradnje poduzetničkih zona odnosno razvoj poduzetničkih centara i drugih potpornih institucija u cilju poticanja poduzetništva.

Projekt "Branitelj" Ministarstvo gospodarstva provodi u suradnji s Ministarstvom branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti. Cilj je projekta zapošljavanje branitelja, a korisnici subvencija su hrvatski branitelji, djeca poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, te poduzetnici koji zapošljavaju te skupine.

Ministarstvo je objavilo i javni poziv za projekt "Inovacija" kojim je predviđeno sufinanciranje troškova inovatorima za zaštitu industrijskog vlasništva, izradu i ispitivanje prototipa i izlaganje inovacija na specijaliziranim sajmovima, a sufinanciralo bi se i pokriće troškova za otkup prava vlasništva inovacije. Svi troškovi sufinancirat će se, kako se navodi i u javnom pozivu, u iznosu do 50 posto stvarnih troškova.

Projekt "Lokalni projekti razvoja-poduzetnik" namijenjen je jačanju poduzetništva i ravnomjernom razvoju svih regija Hrvatske. Taj će se projekt provoditi subvencioniranjem kamate na poduzetničke kredite za djelatnosti proizvodnje i novo zapošljavanje i to u suradnji s jedinicama lokalne samouprave. Pritom će po jedan posto kamate subvencionirati i Ministarstvo i lokalne jedinice.

Javni poziv za taj projekt obuhvaća i kandidiranje za korištenje subvencija u projektima "Socijalne usluge", "Branitelj", "Poduzetništvo žena", i "Poduzetništvo mladih".

Ministarstvo je objavilo i javni poziv za sufinanciranje nastupa na sajmovima i izložbama u ovoj godini, što bi se sufinanciralo sa do 50 posto stvarnih troškova nastupa na sajmu i to organizatorima zajedničkog nastupa poduzetnika, priređivačima sajmova i izložbi, te subjektima malog gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙