FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJENA KNJIGA FRANJE JOZIĆA "SUSTAV USPJELOG PODUZETNIŠTVA"

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Poduzetništvo je preduvjetgospodarskog napretka, a efikasno upravljanje ključ poduzetništva,rekao je na današnjem predstavljanju knjige Franje Jozića "Sustavuspjelog poduzetništva" jedan od njenih recenzenata Mate Babić.
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Poduzetništvo je preduvjet gospodarskog napretka, a efikasno upravljanje ključ poduzetništva, rekao je na današnjem predstavljanju knjige Franje Jozića "Sustav uspjelog poduzetništva" jedan od njenih recenzenata Mate Babić.

Stoga je upravo na upravljačima - nadzornim odborima i upravama odgovornost za uspješnost poduzetništva, a tim i gospodarskog razvoja, rekao je Babić.

Dodao je kako se ovom knjigom ukazuje da u tranzicijskim zemljama poput Hrvatske prije restrukturiranja gospodarstva treba provesti preobrazbu čovjeka i poslovnih subjekata. Knjiga govori da se na odgovorna mjesta u poduzetništvu ne može stavljati čovjeka koji ne može razmišljati na novi način, jer se bez toga ne može niti ići u novi sustav, zaključio je Babić.

I sam autor u predgovoru knjige naglašava kako hrvatsko gospodarstvo u svijetu koji se užurbano globalizira može održati i razvijati jedino obrazovan, sposoban i stručan čovjek, a okolnosti u svjetskom gospodarstvu od njega zahtjevaju da se oslobodi upravljačkih običaja iz prošlog razdoblja.

Knjiga Franje Jozića izdana je u nakladi "Školske knjige", a uz problematiku preobrazbe čovjeka u gospodarstvu, najvećim se dijelom bavi restrukturiranjem poslovnih subjekata u svim aspektima - od tržišnog, troškovnog i financijskog do vlasničkog.

U poglavlju o vlasničkom restrukturiranju tako se donosi pregled temeljnih odrednica dosadašnjeg procesa privatizacije, poput ocjene stanja u tvrtkama prije pretvorbe i privatizacije te pregleda zakonskih okvira privatizacije.

Također, Jozić predstavlja i konkretne primjera upravljanja i vođenja tvrtki kroz privatizaciju u tvrtkama poput Zagrebačke pivovare, Čakovečkih mlinova, Kraša, Centra za reprodukciju u stočarstvu i dr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙