FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SLJEDEĆI ĆE DANI BITI POVIJESNI ZA HRVATSKU

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Gledano iz perspektive Hrvatske,predstojeći će dani zaista biti "povijesni", konstatira SalzburgerNachrichten povodom odluke šefova država i vlada 28 članica EU-a dapregovori o pristupu Hrvatske Uniji započnu početkom 2005. g.
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Gledano iz perspektive Hrvatske, predstojeći će dani zaista biti "povijesni", konstatira Salzburger Nachrichten povodom odluke šefova država i vlada 28 članica EU-a da pregovori o pristupu Hrvatske Uniji započnu početkom 2005. g.

"Ivo Sanader preuzeo je sa svojom Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) kormilo u Zagrebu nakon izbora održanih u studenom 2003. g. i otada uspješno nastoji preusmjeriti tu nekoć kruto nacionalističku stranku autokrata Franje Tuđmana na demokratski europski kolosjek", naglašava list, dodajući da je Bruxelles "to priznao u svom izvješću".-

No, treba još podastrti dokaz "da su uistinu svi zastupnici odbacili radikalne nacionalističke teze", prenosi SN napomenu Povjerenstva EU-a, dodajući da je Sanaderova vlada u međuvremenu ispunila važnu pretpostavku za ulazak u Uniju a riječ je o "dugo vremena uskraćivanoj suradnji s ICTY-jem".

Sljedeće su točke itinerara "definitivno ambiciozne", zaključuje list u osvrtu na ocjenu hrvatskog premijera Ive Sanadera da Zagreb može u roku od dvije godine završiti pregovore s Bruxellesom i ući u EU zajedno s Bugarskom i Rumunjskom. Time će se okoristiti i Europa budući da će Hrvatska pomoći EU-u da učvrsti političku stabilnost na Balkanu i poduprijeti susjede na putu u Europu, prenosi list riječi hrvatskog premijera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙