FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRABAR-KITAROVIĆ S NIZOZEMSKIM MINISTROM EUROPSKIH INTEGRACIJA O NAPRETKU RH U PRIBLIŽAVANJU EU

DEN HAAG, 7. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska ministrica europskihintegracija Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak se Den Haagususrela sa svojim nizozemskim kolegom Atzom Nicolaijem kojeg jeizvijestila o naporima Hrvatske u ispunjavanju uvjeta za članstvo uEU, priopćilo je ministarstvo europskih integracija.
DEN HAAG, 7. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak se Den Haagu susrela sa svojim nizozemskim kolegom Atzom Nicolaijem kojeg je izvijestila o naporima Hrvatske u ispunjavanju uvjeta za članstvo u EU, priopćilo je ministarstvo europskih integracija.

Kako se navodi u priopćenju, ministrica Grabar-Kitarović izvijestila je Nicolaija o hrvatskim pripremama u okviru procesa europskih integracija, upoznala ga s ulogom hrvatskog ministarstva europskih integracija u tom procesu te zatražila potporu Nizozemske za odluku o hrvatskoj kandidaturi i datumu početka pregovora.

Svrha ovog sastanka bila je upoznavanje i uspostava kontakta prije nego Nizozemska preuzme predsjedanje EU u drugoj polovici ove godine, dodaje se u priopćenju.

Nicolai je istaknuo da će Nizozemska pružiti punu potporu hrvatskoj kandidaturi i izrazio zadovoljstvo hrvatskim napretkom u procesu integracija, naglasivši "da je siguran u učestale kontakte i blisku suradnju s Hrvatskom tijekom nizozemskog predsjedanja Unijom", stoji u pripćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙