FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKA ĆE SE SIGURNO PRIDRUŽITI BUGARSKOJ I RUMUNJSKOJ PRI ULASKU U EU

ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Pristup Bugarske i Rumunjske Europskojuniji treba dokončati u odgovarajućem vremenskom trenutku a zasigurnoće im se pridružiti i Hrvatska, smatra austrijski kancelar WolfgangSchuessel u razgovoru za subotnje izdanje "Salzburger Nachrichten".
ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Pristup Bugarske i Rumunjske Europskoj uniji treba dokončati u odgovarajućem vremenskom trenutku a zasigurno će im se pridružiti i Hrvatska, smatra austrijski kancelar Wolfgang Schuessel u razgovoru za subotnje izdanje "Salzburger Nachrichten".

Nakon pristupa navedene tri zemlje 2007. g. bit će nužna faza konsolidacije Europske unije, naglašava austrijski kancelar.

Hrvatska želi biti primljena u Uniju zajedno s Bugarskom i Rumunjskom i tu želju treba u svakom slučaju razmotriti, ističe Schuessel, napominjući da ne želi navoditi datum ni govoriti o konkretnim brojkama u osvrtu na izjavu čelne kandidatkinje Austrijske narodne stranke za Europski parlament Ursule Stenzl da će konsolidacija EU-a nakon tog kruga proširenja trajati do 20 godina.

Što se tiče izgleda za usvajanje europskog ustava na predstojećem, lipanjskom summitu EU-a, austrijski kancelar drži da oni iznose 50:50 posto: "Naš odlazak u Bruxelles bit će obilježen odgovornošću. Svih 25 šefova vlada i ministara vanjskih poslova mora očitovati zajedničku političku volju", ističe Schuessel u razgovoru za salzburški list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙