FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ODGODA PRIMJENE RIBOLOVNO-EKOLOŠKE ZONE - UDOVOLJAVANJE INTERESIMA TALIJANSKIH RIBARA

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Odluka Hrvatskog sabora o odgodiprimjene ribolovne zone "veliko je poniženje za sve hrvatske ribare, ai za čitavu Hrvatsku u cjelini", ustvrdio je u razgovoru za GlasAmerike predsjednik ceha ribara pri Hrvatskoj obrtničkoj komori TončiBožanić.
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Odluka Hrvatskog sabora o odgodi primjene ribolovne zone "veliko je poniženje za sve hrvatske ribare, a i za čitavu Hrvatsku u cjelini", ustvrdio je u razgovoru za Glas Amerike predsjednik ceha ribara pri Hrvatskoj obrtničkoj komori Tonči Božanić.

Iako su Europska unija i sve njezine članice potpisale međunarodnu konvenciju o pravu mora te iako su sve članice EU-a iskoristile pravo na proglašenje ribolovne zone - uz izuzetak Italije i Grčke - "nama kao maloj državi koja želi ući u europsku obitelj to se brani", ističe Božanić.

Hrvatski ribari i predsjednik njihova ceha Tonči Božanić pitaju čemu za Hrvatsku postoje dvostruki kriteriji a zatražili su i sastanak s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom: "Želimo upozoriti premijera Sanadera da je odluka o odgodi primjene ribolovno-ekološke zone na Jdranu udovoljavanje interesima talijanskih ribara", najavljuje Božanić u razgovoru za VOA-u.

Ribari će od Sanadera tražiti da odluka o primjeni ribolovno-ekološke zone u Jadranu "stupi 3. listopada na snagu u svom punom značenju. "Potrebno je jedno područje Jadrana koje je sada potpuno bez zakona i gdje se ne primjenjuju nikakvi zakoni implementirati u naš hrvatski zakon o morskom ribarstvu", tumači Božanić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙