FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 19. svibnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do21 sat.
ZAGREB, 19. svibnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Nogometaši Dinama osvajači su Kupa Hrvatske za sezonu 2003/04. U uzvratnom dvoboju finala u Maksimiru Dinamo i Varteks odigrali su 0-0, te su Zagrepčani osvojili pokal zahvaljujući pogotku u gostima s obzirom da je prvi dvoboj prije dva tjedna u Varaždinu završio 1-1. Pred 8.000 gledatelja sudio je Edo Trivković iz Splita.

BEČ/ZAGREB - Hrvatska tenisačica Jelena Kostanić plasirala se u četvrtfinale 170.000 dolara vrijednog WTA turnira u Beču nakon što je u dvoboju 2. kola svladala Kineskinju Ting Li sa 3-6, 6-2, 6-4. U četvrtfinalu Kostanić će igrati mprotiv ruske kvalifikantice Aline Jidkove koja je u 2. kolu izbacila prvu nositeljicu turnira Amerikanku Chandu Rubin sa 7-6 (2), 6-7 (3), 6-4.

ST POELTEN - Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u četvrtfinale 316.000 eura vrijednog ATP turnira u austrijskom Sankt Poeltenu. Bolji od Karlovića u dvoboju 2. kola bio je domaći igrač Daniel Koellerer sa 6-2, 4-6, 6-3.

ASCOLI PICENO - Talijanski biciklist Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo) stigao je do pete ovogodišnje etapne pobjede na utrci "Giro d'Italia" najbrže prešavši 10. dionicu voženu od Sant'Elpidija do Ascoli Picena u dužini od 146 kilometara. Petacchi je bio najbrži u završnom sprintu prošavši ciljem u vremenu 3:24:17 sati ispred sunarodnjaka Marca Zanottija (Vini Caldirola) i Latvijca Andrisa Nauduzsa (Domina Vacanze). U vremenu pobjednika ciljem su prošla i obojica hrvatskih vozača, Vladimir Miholjević (Alessio-Bianchi) kao 40., a Radoslav Rogina (Tenax) kao 78.

U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Talijan Damiano Cunego (Saeco) sa 10 sekundi ispred sunarodnjaka i momčadskog kolege Gilberta Simonija, te 28 sekundi ispred trećeplasiranog Talijana Franca Pellizottija (Alessio-Bianchi). Miholjević je u ukupnom redoslijedu 25. sa 4:27 minuta zaostatka, dok je Rogina 65. sa 27:12 minuta slabijim vremenom od Cunega.

ZAGREB - Tvrtka Fokus Medical i Hrvatski olimpijski odbor (HOO) potpisali su danas na Zagrebačkom velesajmu sponzorski ugovor kojim Fokus Medical postaje službeni dobavljač medicinske opreme hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Ateni. Ugovor su potpisali direktor Fokus Medicala Danko Prgomet i glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić-Stošić koji je naglasio kako HOO ovim ugovorom rješava segment medicinske zaštite na OI u Ateni, te kako je ovo nastavak suradnje sa Fokus Medicalom koji je 1992. na sličan način pomogao HOO-u na Igrama u Barceloni. Prema riječima direktora Prgometa ukupna vrijednost ugovora je oko 60 tisuća kuna, a radi se o 6 do 7 aparata koji će biti na raspolaganju hrvatskim sportašima i nakon Igara u Ateni.

NEW YORK - Američka atletičarka Kelli White (27) kažnjena je s dvije godine zabrane nastupanja, te su joj oduzete zlatne medalje na 100 i 200 metara osvojene na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Parizu zbog uzimanja zabranjenog preparata modafinila. White je priznala da je ranije tijekom karijere uzimala i steroide, te krvni doping EPO, te su stoga sa svjetskih tablica izbrisani svi njezini rezultati koje je postigla nakon 15. prosinca 2000. godine. Zbog toga priznanja White je dobila dvostruko manju kaznu od maksimalne predviđene za uzimanje dopinga. Suspenzija Kelli White počela je teći od ponedjeljka, 17. svibnja.

ZAGREB - Njemački reprezentativac Carsten Ramelow (30) objavio je da više neće igrati za nacionalnu momčad. U zadnje vrijeme srednjak Bayera iz Leverkusena, koji je slovio kao iznimno hrabar nogometaš, jer se nije ustručavao "postaviti glavu na protivniku kopačku", često je propuštao prvenstvene utakmice zbog ozljeda. A kako više nije mlad, prije dva tjedna je najavio izborniku Rudiju Voelleru da razmišlja o povlačenju iz reprezentativne vrste. Sada je njegova odluka definitivno sazrela i on neće ići s "Elfom" na Europsko prvenstvo koje sljedećeg mjesec počinje u Portugalu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙