FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 27. svibnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih vijesti do 21sat.
ZAGREB, 27. svibnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih vijesti do 21 sat.

OBERHAUSEN - Hrvatska mlada nogometna reprezentacija porazom je započela nastup na Europskom prvenstvu za igrače do 23 godine koje se igra u Njemačkoj. Bolji od naših igrača u Oberhausenu su bili reprezentativci Srbije i Crne Gore sa 3-2 (1-0). Strijelci: 0-1 Lazović (37), 0-2 Lovre (47), 1-2 Da Silva (49), 2-2 Kranjčar (68), 2-3 Ivanović (86). Pred 6.000 gledatelja sudio je Medina Canalejo iz Španjolske.

PARIZ/ZAGREB - Hrvatska tenisačica Silvija Talaja pobijedila je u drugom kolu Grand Slam turnira u Roland Garossu Francuskinju Stephanie Foretz sa 2-6, 7-6 (8), 6-2. U trećem kolu našu predstavnicu čeka pobjednica iz dvoboja druge nositeljice Amerikanke Serene Williams i Ruskinje Marije Kiriljenko.

Preostalih dvoje hrvatskih predstavnika, Ivan Ljubičić i Jelena Kostanić, završili su svoj nastup u 2. kolu. Bolji od Ljubičića bio je Austrijanac Stefan Koubek sa 6-0, 1-6, 6-4, 6-2, dok je Kostanić izgubila od četvrte nositeljice, Amreikanke Venus Williams sa 3-6, 3-6.

SPLIT - Trećega dana natjecanja na ACI HTmobile Cupu, natjecanju iz prestižne serije Swedish Matcha u dvobojskom jedrenju, što se do subote odrava u Splitu, zbog slaboga vjetra održana su tek dva plova. No, i u ta dva plova dogodilo se jedno veliko iznenađenje. Hrvatski olimpijac u klasi "laser" Mate Arapov pobijedio je četverostrukom pobjednika ACI Cupa i peterostrukog sudionika najvećeg jedriličarskog natjecanja America's Cupa, Australca Petera Gilmoura. Vodstvo je zadržao Francuz Bertrand Pace iako je u četvrtak samo jednom izlazio na regatno polje (u drugom je plovu bio slobodan) sa 12 pobjeda, slijedi Gilmour sa 11 uspjeha, pa Šveđanin Holmberg i Danac Hansen sa po 10 itd.

FONDO SARNONICO - Ruski veteran Pavel Tonkov (Vini Caldirola) pobjednik je 17. etape biciklističke utrke "Giro d'Italia" vožene od Brunica do Fondo Sarnonica u dužini od 153 kilometara. Tonkov je ovu dionicu prešao za 3:40:05 sati, drugo mjesto zauzeo je Talijan Alessandro Bertolini (Alessio-Bianchi) sa 2:15 minuta zaostatka, dok je trećeplasirani Australac Bradley McGee predvodio veliku skupinu vozača, među kojima su bili i svi vodeći u ukupnom redoslijedu, sa 2:49 minuta zaostatka. Vladimir Miholjević (Alessio-Bianchi) u 17. je etapi zauzeo 30. poziciju sa 3:21 minuta zaostatka za Tonkovim, dok je Radoslav Rogina bio 102. sa 13:53 minuta slabijim vremenom od Rusa. U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Talijan Damiano Cunego (Saeco) sa 1:14 minuta prednosti ispred Ukrajinca Serhija Hončara (De Nardi), te 2:22 minuta prednosti u odnosu na još jednog Ukrajinca Jaroslva Popoviča (Landbouwkrediet-Colnago). Miholjević je zadsžao ukupno 27. poziciju sa 19:33 minuta zaostatka za Cunegom, dok je Rogina 69. sa 1:13:50 minuta zaostatka za vodećim Talijanom.

BERLIN - Njemački nogometni viceprvak Bayern iz Muenchena potvrdio je kako je angažirao brazilskog reprezentativnog braniča Lucija (26) iz Bayer Leverkusena. Lucio je s Bayernom potpisao trogodišnji ugovor.

BERLIN - Willi Reimann (54) dobio je otkaz sa mjesta trenera Eintrachta iz Frankfurta nakon što nije uspio izboriti ostanak u prvoj njemačkoj nogometnoj ligi. Reimann je proveo dvije sezone na klupi Eintrachta s kojim je u prvoj izborio ulazak u prvu ligu, ali odmah u sljedećoj ispao iz društva najboljih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙