FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 26. svibnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do12.30 sati.
ZAGREB, 26. svibnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 12.30 sati.

ZAGREB - Rezultati prvih utakmica polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske za košarkaše (igra se na dvije pobjede):

Cibona VIP - Šibenka 94-69 (1-0 za Cibonu VIP)

Zadar - Zagreb 81-95 (1-0 za Zagreb)

LOS ANGELES - Košarkaši Los Angeles Lakersa poveli su sa 2-1 u pobjedama protiv Minnesota Timberwolvesa u finalu Zapadne konferencije NBA lige nakon što su u trećoj utakmici na svom terenu slavili sa 100-89. Najzaslužniji za pobjedu Lakersa bio je centar Shaquille O'Neal koji je utakmicu završio sa 22 koša i 17 skokova iako je pogodio tek 8 od 22 pokušaja s linije slobodnih bacanja. Centri Minnesote, Ervin Johnson, Mark Madsen, Michael Olowokandi i Oliver Miller napravili su čak 16 prekršaja na Shaqu, ali usprkos batinama centar Lakersa odveo je svoju momčad na dva koraka od ulaska u veliki finale. Kobe Bryant ubacio je svih svojih 22 poena za Lakerse u drugom poluvremenu, dok je Gary Payton 14 od svojih 18 pogodaka ubacio u prvoj četvrtini. Najefikasniji u sastavu gostiju, koji su svi zajedno izveli čak osam slobodnih bacanja manje od O'Neala, bio je Kevin Garnett sa 22 poena i 11 skokova, Wally Szczerbiak je ušao s klupe i dodao 21, dok su Sam Cassell i Latrell Sprewell ubaciili po 18 koševa. Četvrta utakmica igra se u četvrtak navečer također u Los Angelesu.

MILANO - Najbolji strijelac talijanskog nogometnog prvenstva, napadač Milana i reprezentacije Ukrajine Andrij Ševčenko (27) potpisao je novi četverogodišnji ugovor s "rossonerima", te produžio svoju vjernost 17-erostrukom prvaku Italije i peterostrukom prvaku Europe do ljeta 2009. Ševčenko je produžio ugovor s Milanom odmah nakon što je ruski multimilijarder Roman Abramovič za četvrtak najavio svoj dolazak u Milano kako bi pregovarao s čelnicima Milana o mogućem prelasku Ševčenka u Chelsea.

KOPENHAGEN - Iskusni branič danske nogometne reprezentacije Morten Wieghorst (33) definitivno je otao s popisa kandidata za odlazak na EURO u Portugalu (12. lipnja - 4. srpnja) zbog ozljede koljena. Danski izbornik Morten Olsen odluku o tome tko će zamijeniti Wieghorsta donijet će u roku od tjedan dana.

BUENOS AIRES - Nogometaši argentinskog Boca Juniorsa prvi su polufinalisti Copa Libertadores, a taj uspjeh ostvarili su boljim izvođenjem jedanaesteraca u četvrtfinalu protiv brazilskog Sao Caetana. Nakon 0-0 u prvom dvoboju u Brazilu, uzvrat je okončan rezultatom 1-1. Kako u Copa Libertadores ne vrijedi pravilo pogodaka u gostima niti se igraju produžeci, odmah se pristupilo zvođenju 11-eraca u čemu su sa 4-3 bili bolji igrači Boce.

MADRID - Trojica nogometaša španjolskog prvoligaša Osasune kažnjena su sa po četiri utakmice zabrane igranja zbog incidenta koji se dogodio na utakmici posljednjeg ovosezonskog kola između Seville i Osasune. Sa po četiri utakmice kažnjeni su veznjak Alfredo, te napadači Richard Morales i Ibrahima Bakayoko, branič Seville Pabo Alfaro kažnjen je sa četiri utakmice, dok je trener Osasune Javier Aguirre dobio jednu utakmicu kazne. Sve kazne bit će odrađene na početku sljedeće sezone.

TAMPA - Hokejaši Calgary Flamesa poveli su sa 1-0 u pobjedama u finalu doigravanja NHL lige. U prvoj utakmici velikog finala u Tampi Flamesi su svladali domaći Tampa Bay Lightning sa 4-1 (1-0, 2-0, 1-1). Strijelci za Flamese bili su Martin Gelinas (3:02), Jarome Iginla (35:21), Stephane Yelle (38:08) i Chris Simon (59:40), dok je jedini pogodak za Lightning postigao Martin St. Louis (44:13). Druga utakmica igra se u četvrtak navečer također u Tampi, a prvakom će postati ona momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙