FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 12:30 SATI

ZAGREB, 29. svibnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12:30sati:
ZAGREB, 29. svibnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12:30 sati:

DETROIT - U četvrtom susretu finala doigravanja Istočne konferencije NBA lige Indiana je u Detroitu porazila Pistonse 83:68 i izjednačila rezultat na 2:2. Peta utakmica na rasporedu je u nedjelju u Indianapolisu, a šesta u utorak u Detroitu. U veliko finale plasirat će se momčad koja prva izbori četiri pobjede. Ron Artest je sa 20 koševa bio najefikasniji igrač Pacersa. Dvoznamenkasti broj koševa upisali su i Reggie Miller (15), Croshere (14) i Jermaine O'Neal (12). Prvi strijelac Pistonsa bio je Richard Hamilton (22), Chauncey Billups je dodao jedan manje, a Ben Wallace je prikupio 19 skokova.

NEW YORK - Nakon što je Tim Floyd dobio otkaz za novog trenera NBA momčadi New Orleans Hornets izabran je Byron Scott (43). Bivši igrač Los Angeles Lakersa i trener New Jersey Netsa potpisao je za Hornetse trogodišnji ugovor vrijedan 10 milijuna dolara. "Naša potraga je završila. Dobili smo najboljeg trenera koji je bio na tržištu," kazao je vlasnik Hornetsa, George Shinn. Scott je proveo 14 sezone kao igrač u NBA ligi, 11 u dresu Lakersa, osvojivši tri naslova prvaka (1985, 1987, 1988). Trenersku karijeru započeo je kao asistent u Sacramento Kingsima, a potom je preuzeo Netse.

BERLIN - U susretima prvog kola B skupine Europskog nogometnog prvenstva U-21 reprezentacija pobjede su ostvarili Njemačka i Švedska. Njemačka je pobijedila Švicarsku 2:1. Pogotke su postigli Benjamin Auer (21) i Thomas Hitzlsperger (63), dok je strijelac za Švicarsku bio David Degen (75). U drugom dvoboju Švedska je bila bolja od Portugala 3:1. Strijelci za Švedsku bili su Johan Elmander (40, 51) i Stefan Ishizaki (70), dok je pogodak za Portugal postigao Hugo Almeida (28).

NUERBURGRING - Britanac Jenson Button (Bar-Honda) bio je najbrži na slobodnom treningu uoči nedjeljne utrke svjetskog prvenstva formule 1, Velike nagrade Europe na stazi u njemačkom Nuerburgringu. Drugi rezultat treninga ostvario je Nijemac Ralf Schumacher (Williams-BMW), a treći je bio Japanc Takuma Sato (BAR-Honda).

LISABON - Bivši portugalski nogometni reprezentativac Joao Pinto (32) raskinuo je ugovor s lisabonskim Sportingom. Prema pisanju portugalskog tiska Pinto bi karijeru mogao nastaviti u redovima Benfice. Pinto je za portugalsku reprezentaciju odigrao 81 utakmicu, međutim izbornik Luiz Felipe Scolari više ne računa na njegove usluge.

ANTALYA - U pretposljednjem, 12. kolu Europskog šahovskog prvenstva zagrebački velemajstor Krunoslav Hulak je pobjedom nad nizozemskim velemajstorom Harmenom Jonkmanom prešao granicu od 50% osvojenih bodova i sada dijeli 25. do 35. mjesto. U derbiju kola, najveći favorit - Ukrajinac Vasilij Ivančuk svladao je Armenca Levona Aronjana i na vrhu ljestvice dostigao Čeha Davida Navaru, koji je remizirao s naturaliziranim Belgijancem Mihailom Gurevičem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙