FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 21.00 SATI

ZAGREB, 2. lipnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00sati:
ZAGREB, 2. lipnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

KARLOVAC - U Karlovcu je danas na igralištu Šanac otkrivena spomen-ploča u povodu 40 godina od košarkaške utakmice NBA All Stars s reprezentacijom Hrvatske odigrane 2. lipnja 1964. Spomen-ploču s imenima tadašnjih američkih i hrvatskih igrača financiralo je i danas otkrilo Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj. Voditelj Ureda za opće poslove američkog veleposlanstva Gregory MacDonald je, otkrivši ploču, zahvalio i okupljenim igračima, i ljubiteljima košarke koji su prije 40 godina među prvima shvatili "vrijednost športa koji je rušio brane", te je košarkašku turneju po Jugoslaviji, Poljskoj i Rumunjskoj iz 1964. nazvao pretečom "ping-pong diplomacije koja je probila led između SAD-a i Kine 1971.".

BERLIN - U polufinalu Europskog nogometnog U-21 prvenstva igrat će Italija i Portugal, te Švedska i Srbija i Crna Gora. Nakon što su Italija i SCG plasman među četiri najbolje mlade vrste Starog kontinenta izborili još jučer, to je danas uspjelo Šveđanima i Portugalcima. Švedska je u dvoboju trećeg kola B skupine upisala i treću pobjedu i jedina je momčad s maksimalnim brojem bodova. Ovoga puta stradali su Švicarci (3:1). U drugom susretu Portugal je u dvoboju protiv Njemačke pobjedom 2:1 izborio drugo mjesto u skupini.

PRAG - U pripremnom susretu za Europsko prvenstvo nogometna reprezentacija Češke je u Pragu pobijedila Bugarsku 3:1 (0:0). Strijelci za češku vrstu bili su Milan Baros (54), Jaroslav Plasil (74) i Tomas Rosicky (84), dok je pogodak za Bugare postigao Milen Petkov (90).

MADRID - Branič španjolske nogometne reprezentacije Michel Salgado propustit će Europsko prvenstvo u Portugalu zbog ozljede mišića. Premda se činilo kako će španjolski izbornik Inaki Saez voditi igrača Real Madrida u Portugal, nakon posljednjeg pregleda ipak je odlučio prekrižiti Salgada i umjesto njega pozvati Joana Capdevilu iz Deportiva. Salgado je ozlijedio mišić na treningu i pauzirat će desetak dana. Prema liječničkim prognozama Salgado je trebao biti spreman za posljednji dvoboj u skupini, s Portugalom. Međutim, Saez nije želio riskirati i na EURO vodi posve zdravog igrača. "Drugi pregled je pokazao kako da na Salgada ne možemo računati. Ozljeda mišića je ozbiljna i ne želim riskirati," kazao je Saez.

Španjolska će na Europskom prvenstvu igrati u A skupini zajedno sa Portugalom, Rusijom i Grčkom.

BASEL - Nijemac Erik Zabel vratio se na prvu poziciju ljestvice najboljih biciklista međunarodne biciklističke federacije (UCI). Zabel se nalazi u vodstvu ispred pobjednika Svjetskog kupa, talijana Paola Bettinia sa 65 bodova više. Na trećem mjestu nalazi se Talijan Alessandro Petacchi, koji je na Giro d'Italia upisao devet etapnih pobjeda. Najveći skok načinio je pobjednik Gira, Talijan Damiano Cunego, koji je sa 73. mjesta skočio na sedmo.

PARIZ - Argentinac David Nalbandian plasirao se u polufinale drugog teniskog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa. Nalbandian je u dvoboju četvrtfinala nakon tri sata igre pobijedio trostrukog pobjednika Brazilca Gustavo Kuertena 6:2, 3:6, 6:4 7:6 (6). To je prvi plasman Nalbandiana u polufinale turnira koji se igra na pariškoj crvenoj zemlji.

PARIZ - Argentinski tenisač Gaston Gaudio plasirao se u polufinale Roland Garrosa u Parizu svladavši u četvrtfinalu Australca Lleytona Hewitta 6:3, 6:2, 6:2. Nakon Guillerma Corie, Gaudio je drugi Argentinac koji se plasirao u polufinale, a u polufinalu će igrati protiv sunarodnjaka Davida Nalbandiana.

VALENCIA - Bivši trener engleskog nogometnog premierligaša Chelsea, Talijan Claudio Ranieri karijeru će nastaviti na klupi španjolskog prvaka VGalencie. "Postigli smo dogovor i Ranieri je naš novi trener. Ugovor će potpisati kada raskine ugovor s Englezima," poručio je generalni direktor "Šišmiša", Manuel Llorente. Ranieri se tako vratio u Valenciu, koju je vodio prije pet godina. U svom prvom mandatu (1997-1999) osvojio je španjolski kup, a potom je preselio u Atletico Madrid. U glavnom španjolskom gradu zadržao se manje od jedne sezone, a potom je otišao u London. "Valencija je moj drugi dom i sretan sam što se vraćam u ovaj grad i klub," kazao je talijanski stručnjak koji je dobio otkaz na klupi londonske momčadi, premda je Chelsea ove sezone osvojila drugo mjesto u engleskom prvenstvu, te polufinale Lige prvaka. Talijan će na klupi španjolskog prvaka naslijediti Rafu Beniteza, koji će po svemu sudeći preuzeti Liverpool.

SEOUL - U prijateljskom nogometnom susretu u Seoulu Turska je kao gost svladala Južnu Koreju sa 1:0 pogotkom Hakana Šukura (22).

MADRID - Srbin Božidar Maljković novi je trener košarkaša Real Madrid nakon što je u srijedu potpisao dvogodišnji ugovor za "kraljevski klub". Real je velikoj krizi jer već dvije sezone ne mogu doći nacionalnog ili europskog pokala, a 54-godišnjeg Maljkovića vide kao spasitelja. Maljković u karijeri ima četiri naslova europskoga prvaka sa tri kluba splitskom Jugoplastikom (1989, 1990), Limogesom (1993) i Panathinaikosom (1996), dok je sa španjolskom Malagom bio pobjednik Koraćeva kupa 2001. Jedan od najuspješnijih košarkaških trenera Europe u Španjolskoj je radio sa dva kluba - Malagom (1999-2003) i Barcelonom (1990-1992).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙