FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračka al Qaida tvrdi da je odgovorna za raketni napad na Izrael

DUBAI, 29. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Iračka al Qaida izvela jeraketni napad na Izrael s područja Libanona kao dio "novoga udara" nažidovsku državu, objavljeno je u četvrtak na njezinim internetskimstranicama.
DUBAI, 29. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Iračka al Qaida izvela je raketni napad na Izrael s područja Libanona kao dio "novoga udara" na židovsku državu, objavljeno je u četvrtak na njezinim internetskim stranicama.

To je prvi put da je al Qaida preuzela odgovornost za napad na Izrael iz Libanona, ali visoki izraelski sigurnosni izvori sumnjaju u istinitost tih navoda.

"Sinovi al Qaide pokrenuli su... novi udar na židovsku državu. Lansirali su 10 raketa s muslimanske zemlje u Libanonu, na izabrane ciljeve na sjeveru židovske države", kaže se u priopćenju objavljenom na jednoj islamističkoj internetskoj stranici.

Vjerodostojnost toga priopćenja nije još provjerena, ali objavljeno je na glavnoj web stranici kojom se služe iračke pobunjeničke skupine.

Zasad se ne zna odnosi li se priopćenje na raketni napad u kojem je u utorak navečer u jednome izraelskome pograničnome mjestu ranjeno troje ljudi ili na neki drugi napad.

Izraelski su zrakoplovi reagirali napadom na centar za obuku palestinskih gerilaca u Libanonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙